Mainos

MTV Ukrainassa: Ukrainalaisten Nato-myönteisyys kasvanut

Ukrainan taisteluiden pitkittyminen on tarkoittanut tavallisille kansalaisille muun muassa elinkustannusten kasvua ja kotien menetystä. Myös Nato-myönteisyys on lisääntynyt selvästi.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo Kiovasta, että taistelut Ukrainassa ovat jatkuneet tulitauon päättymisen jälkeen kiivaina.

Ukrainan kansallinen turvallisuusneuvosto vahvistaa, että viisi Ukrainan armeijan sotilasta on kuollut ja 21 haavoittunut taisteluissa viimeisen vuorokauden aikana.

Neuvosto väittää kapinallisten tappioiden olevan moninkertaiset. Separatistien puolelta uhrilukuja ei ole tänään kerrottu.

Kolme separatistien hallussa ollutta kaupunkia on vallattu takaisin ja yksi heidän pääleirinsä tuhottu. Taisteluja on käyty pääosin Slovjanskin ja Krematorskin kaupunkien alueella. Hyökkäyksissä on käytetty tykistöä, panssareita ja ilmavoimia.

Iskuja on puolustusministeriön mukaan tehty kaikkiaan 120, ja siviilejä on paennut taistelualueilta. Vahvistamattoman tiedon mukaan siviilejä on myös kuollut tai loukkaantunut.

Kaikkiaan 200 sotilashenkilöä on kuollut huhtikuun puolenvälin jälkeen Ukrainan hallituksen terrorisminvastaisen operaation yhteenotoissa.

Kaikki kallistuu Ukrainassa

Tänään tulleen raportin mukaan ukrainalaisten Nato-myönteisyys on lisääntynyt kriisin myötä. Jo kolmasosa kannattaa Nato-jäsenyyttä, kun osuus oli kaksi vuotta sitten vain 12 prosenttia.

Ukrainalaisten arjessa kriisin pitkittyminen on merkinnyt taloudellisen tilanteen heikkenemistä. Lämmityksen ja veden hinta kaksinkertaistettiin tämän kuun alusta. Palkkoja on leikattu ja valuutan arvo laskenut.

– Kaduilla pyörii paljon väkeä, joilla ei ole paluuta työpaikoilleen eikä aina kotiseuduillekaan. He pitävät sitkeästi leiriä Kiovan keskusaukiolla Maidanilla, Saraste kuvailee.

Tänään tulleen tiedon mukaan Maidan-aukiota aletaan tyhjentää ja siivota asteittain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.