Mainos

Nato myöntää ohjuksensa harhautuneen

Nato myöntää yhden ohjuksen harhautuneen kohteestaan viimeöisessä iskussa Belgradiin. Serbian tiedotusvälineet ovat kertoneet Naton osuneen belgradilaisairaalaan. Kolmen ihmisen on kerrottu kuolleen iskussa.

Naton tiedottaja Jamie Shea kertoo, että Nato ampui yhteensä seitsemän ohjusta Jugoslavian armeijan rakennuksiin Belgradissa. Yksi ohjuksista harhautui 500 metriä kohteestaan. Nato ei kuitenkaan vielä myönnä, että ohjus olisi osunut sairaalarakennukseen.

Sairaalan lääkäri Milovan Bojic kertoo Beta-uutistoimistolle, että kolme ihmistä kuoli sairaalan neurologisella osastolla ja kaksi synnyttämässä ollutta naista haavoittui. Myös sairaalan henkilökuntaa haavoittui iskussa. Sairaala vaurioitui pahoin, varsinkin sen neurologinen ja gynekologinen osasto. Vastasyntyneet vauvat ja heidän äitinsä evakuoitiin toisiin sairaaloihin.

Räjähdykset kaupungissa alkoivat vain muutama tunti sen jälkeen, kun Venäjän Balkanin-erityislähettiläs Viktor Tshernomyrdin oli lentänyt Moskovaan. Hän keskusteli Belgradissa Kosovon rauhanehdoista Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevicin kanssa.

Ruotsin lähetystö vaurioitui

Myös Ruotsin Belgradin-lähetystö on vaurioitunut Naton iskussa. Ruotsin lähetystön ikkunat särkyivät, muurilaasti rapisi alas ja portti vaurioitui, kertoo Ruotsin Belgradin-suurlähettiläs Mats Staffansson. Kukaan ei haavoittunut.

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh sanoo olevan vastuutonta, että keskelle suurkaupunkia isketään voimakkaasti. Ruotsi aikoo ilmoittaa paheksuntansa Natolle.
(MTV3-STT-AFP-Reuters-TT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.