Mainos

Nato myönsi pommittaneensa siviilejä

Nato myönsi tänään ensimmäisen kerran virallisesti, että sen lentokoneet ovat pommittaneet siviiliajoneuvoja ja saattaneet siten surmata siviilejä. Naton edustaja kenraali Daniel Leaf sanoi Naton koneiden pommittaneen viime keskiviikkona kahta saattuetta, jossa oli siviilejä kuljettaneita ajoneuvoja.

Ensimmäinen saattue liikkui Djakovican pohjoispuolella, alueella, jossa useita taloja oli juuri sytytetty tuleen. Naton lentäjä päätteli tällöin, että alueelta poistumassa olleet kolme sotilasajoneuvoa olivat olleet sytyttämässä paloja. Toiseen saattueeseen kuului parikymmentä ajoneuvoa ja se liikkui Djakovican ja Prizrenin välisellä tiellä. Ajoneuvojen liikkeistä ja nopeudesta saattoi päätellä, että kyseessä oli sotilaallinen operaatio.

Molemmissa tapauksissa lentäjät olivat vakuuttuneita siitä, että saattueessa oli serbijoukkoja. Kahteen saattueeseen suunnattiin yhteensä yhdeksän pommia, ja tällöin on mahdollista, että ne osuivat siviileihin, kenraali Leaf sanoi.

Nato antoi aiemmin ristiriitaisia tietoja siviilien pommituksista. Serbilähteiden mukaan kahdessa Naton iskussa kuoli 75 siviiliä ja 26 haavoittui.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.