Mainos

Nato-ministerit koolle Liettuaan

Naton ulkoministerit kokoontuvat nyt ensimmäistä kertaa entisen Neuvostoliiton alueella. Venäjän toivotaan allekirjoittavan kokouksessa sopimuksen, joka mahdollistaa Nato-joukkojen kulun Venäjän kautta.

Sotilasliitto Naton ulkoministerit pitävät tänään ensimmäistä kertaa tapaamisen entisen Neuvostoliiton maaperällä Liettuassa. Kylmän sodan aikaiset viholliset Nato ja Venäjä keskustelevat idän ja lännen välisistä jännitteistä, jotka ovat jääneet kytemään sosialistimaiden leirin hajoamisen jälkeen.

Kaksipäiväisen tapaamisen aikana Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin on määrä vihdoin allekirjoittaa sopimus, joka mahdollistaa muun muassa Nato-joukkojen kulun Venäjän kautta.

-Venäjä saattaa kokea, että Nato on sille uhka. Naton viesti on kuitenkin, että se haluaa pitää Venäjää kumppaninaan, sanoi nimettömänä pysytellyt Nato-lähde.

Venäjän harmiksi länsimielisen Viktor Jushtshenkon valinta Ukrainan presidentiksi vie maata lähemmäksi Natoa ja Euroopan Unionia. Nato aikoo nopeuttaa Vilnassa keskusteluja Ukrainan armeijan ja politiikan uudistuksista, jotka nähdään merkittävinä askelina ennen maan Natoon liittymistä.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice aikoo osallistua neuvotteluihin. Hän kertoo tämänhetkisistä Lähi-idän rauhan ponnisteluista. Naton ulkoministerien on tarkoitus pohtia, miten Nato voisi tukea rauhan syntymistä Israeliin.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.