Mainos

Nato lupaa Georgialle edelleen jäsenyyttä

Sotilasliitto Nato haluaa Georgian edelleen jäsenekseen. Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer sanoi, että Bukarestissa keväällä annettu lupaus Georgian tulevasta Nato-jäsenyydestä pitää viime päivien taisteluista huolimatta.

Venäjä vastustaa kiivaasti Georgian pyrkimyksiä liittyä sotilasliittoon.

Nato on ilmoittanut olevansa syvästi huolissaan Georgian tilanteesta ja vaatinut, että tilanne maassa palautetaan sellaiseksi kuin se oli ennen taistelujen puhkeamista.

Taistelujen jatkumisesta liikkuu ristiriitaisia tietoja. Georgia syyttää Venäjän joukkojen jatkaneen georgialaiskylien tulittamista siitä huolimatta, että Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ilmoitti sotilasoperaation päättämisestä.

Venäjä on kiistänyt Georgian syytökset, ja syyttänyt Georgian sotilaita venäläisjoukkojen asemien tulittamisesta Etelä-Ossetiassa.

Taistelut ovat jatkuneet myös toisella kapinallisalueella Abhasiassa, missä Georgian joukot ja abhaasiseparatistit ovat ottaneet yhteen Kodorin solassa. Abhasian mukaan separatistit ovat saaneet solan haltuunsa.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan Georgian konflikti on ajanut kodeistaan jo lähes 100 000 ihmistä. UNHCR:n ensimmäinen avustuslento saapui Tbilisiin aamulla.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.