Mainos

Nato katkaisi sähköjä Serbiasta

Naton ilmaiskut pimensivät suuren osan Serbiaa viime yönä. Sotilasliiton mukaan iskut olivat kiivaimmat lähes kaksi kuukautta jatkuneiden ilmapommitusten aikana. Jugoslavian virallisen uutistoimiston Tanjugin mukaan Nato ampui noin tuhat ohjusta, ja surmansa sai 20 ihmistä yön aikana.

Naton tiedottajan Jamie Shean mukaan sotilasliitto käytti hyväkseen parantuneita sääolosuhteita. Naton koneet tekivät lähes 700 lentoa, joista 245 oli pommituslentoja. Ilmahälytys kuultiin Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa uudelleen tänään keskipäivällä, ja sotilaslentokoneet lensivät kaupungin yläpuolella. Asukkaiden mukaan isku kohdistui ainakin Belgradin eteläiseen Lipovican esikaupunkiin. Kyseessä oli neljäs kerta ilmapommitusten aikana, kun Nato iski Serbian voimalaitoksiin. Yksi kohteista oli Kolubaran voimalaitos noin 50 kilometriä Belgradista etelään.

Serbialaisten tiedotusvälineiden mukaan iskut pimensivät osan pääkaupungista sekä täysin mm. Nisin, Kraljevon, Cacakin ja Leskovacin kaupungit. "Pehmeiden" grafiittipommien lisäksi Nato käytti tällä kertaa Kolubaraa vastaan myös tavanomaisia pommeja, jotka saivat aikaan huomattavaa aineellista tuhoa. 14 ihmistä loukkaantui, paikalliset viranomaiset kertoivat. Viranomaisten mukaan Kolubaran saaminen toimintakuntoon vie tällä kertaa pidemmän ajan.

Belgradin asukkaiden mukaan sähkökatkot vaikuttivat myös vedentuloon.
-Tämä on neljäs kerta, kun meillä ei ole sen paremmin sähköä kuin vettäkään. Minulla on vähän juomavettä varastossa, mutta ruuanlaitto ja suihkussakäynti on vaikeampaa, kertoi yksi asukkaista.

Nato vahvisti myös pommittaneensa eilen Istokin vankilaa Kosovossa, jolloin serbiviranomaisten mukaan 19 ihmistä sai surmansa. Naton mukaan vankila-alue on Jugoslavian armeijan joukkojen tärkeä komentokeskus ja kokoontumispaikka, ja näin oikeutettu iskujen kohde.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.