Mainos

Nato-joukot jatkoivat iskuja kapinallisia vastaan

Afganistanin viranomaisten mukaan eilisessä iskussa kuoli siviilejä.

Sotilasliitto Naton johtamat Isaf-joukot ovat jälleen hyökänneet kapinallisten kimppuun Etelä-Afganistanissa. Afganistanin viranomaisten ilmoituksen mukaan eilen tehdyssä iskussa kuoli 16 kapinallista ja 13 siviiliä. Nato kiisti aiheuttaneensa siviiliuhreja.

Isku tehtiin Helmandin maakunnassa vain muutamia tunteja sen jälkeen kun Isaf ilmoitti tappaneensa liki 150 kapinallista Bermalissa Paktikan maakunnassa Pakistanin rajan tuntumassa.

Yhdysvaltain tuleva varaulkoministeri John Negroponte puolestaan sanoi senaatin kuulemisessa, että Pakistan toimii edelleen terroriverkosto al-Qaidan keskeisenä tukialueena.

- Järjestö vahvistaa koko ajan yhteyksiään, jotka lähtevät liikkeelle johtajien salaisista piilopaikoista Pakistanissa ja levittäytyvät Lähi-itään, Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan, Negroponte sanoi.

- Sen turvapaikan tuhoaminen, jonka Taleban ja muut ääriliikkeet ovat löytäneet Pakistanin heimoalueilta ei yksinään riitä Afganistanin levottomuuksien lopettamiseen, mutta on olennainen osa sitä, hän jatkoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.