Mainos

Nato jatkoi serbiaseiden tuhoamista

Nato-johtoiset rauhanturvajoukot tuhosivat tänään toisen osan Bosnian serbien ammusvarastosta serbien vastalauseista huolimatta. Räjähdys, jolla tuhottiin noin 30 tonnia aseita, nosti sankan savun puolentoista kilometrin korkeuteen.

Ensimmäinen räjäytys tehtiin eilisaamuna. Ammusvaraston tuhoamiseen tähtäävä operaatio on nimetty Tulivuoreksi ja Nato-lähteiden mukaan se etenee jopa aikataulustaan edellä.

Ifor-joukot löysivät kaksi viikkoa sitten serbien salaisen ammusvaraston koulusta Margeticin kylästä ja katsoivat sen rikkovan Daytonin rauhansopimusta. Varastossa oli huomattavat määrät ammuksia, räjähteitä, luoteja ja miinoja.

Bosnian serbien televisiossa Ifor- joukkojen aikeita tuhota varasto kutsuttiin sunnuntaina vaaralliseksi provokaatioksi. Rauhanturvajoukot saivat myös uhkauskirjeen operaatio Tulivuoren johdosta, minkä vuoksi joukkojen hälytysvalmiutta lisättiin viikonloppuna.

Daytonin rauhansopimuksen mukaan kaikki ase- ja ammusvarastot oli pitänyt ilmoittaa ja avata Naton tarkastuksia varten jo useita kuukausia sitten.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.