Mainos

Nato jatkoi aamupäivällä pommituksia

Sotilasliitto Nato jatkoi aamupäivällä keskeytyksettä pommituksia Kosovossa. Jugoslavian virallinen uutistoimisto Tanjug kertoi, että viisi voimakasta räjähdystä vavisutti Kosovon pääkaupunkia Pristinaa. Tanjugin mukaan räjähdykset sattuivat vain muutaman kilometrin päässä Pristinan keskustasta.

Myös viime yönä Pristinan lähialueita pommitettiin. Naton koneet tulittivat niin ikään Pristinan lähellä sijaitsevaa Belacevevacin hiilivoimalaa. Tanjug ei maininnut mitään hyökkäysten mahdollisesti vaatimista uhreista.

Naton koneet iskivät yöllä kymmeniin eri kohteisiin ympäri Jugoslaviaa. Tanjugin mukaan yksi ihminen sai surmansa ja 11 haavoittui Nisin kaupungissa Naton pommituksissa. Lisäksi neljä ihmistä haavoittui Naton koneiden tulittaessa siltaa ja vesivoimalaa Donja Bistricassa.

Naton koneet pommittivat Nisin kaupungissa asuinalueita tuhoten ainakin kymmenen asuintaloa. Nisissä sijaitseva suuri Dinin tupakkatehdas joutuu lopettamaan toimintansa pommitusten aiheuttamien vaurioiden takia, Tanjug ilmoitti. Tanjugin mukaan Nato iski myöhään eilisiltana myös satelliittilinkkiasemaan Prilikessä Keski-Serbiassa. Naton kerrottiin ampuneen suutariksi jääneen ohjuksen Etelä-Serbiassa sijaitsevaan Glogovican kylään.

Yhdysvaltain laskuvarjojoukkoja matkalla

Yhdysvaltain armeijan edustaja sanoi, että satoja laskuvarjosotilaita on parhaillaan matkalla Albaniaan. Kyseessä on suurin määrä sotilaita, mitä Yhdysvallat on siirtänyt omista tukikohdistaan Balkanille ilmaiskujen alkamisen jälkeen. Laskuvarjojoukkojen lähettäminen Balkanille ei kuitenkaan merkitse vielä sitä, että Nato olisi lähettämässä maajoukkoja alueelle.

Laskuvarjojoukot tulevat sotilaslähteiden mukaan olemaan osa 2600 sotilaan joukkoa, jonka tehtävänä on ennen muuta suojata Apache-taisteluhelikoptereita. Kaiken kaikkiaan 24 helikopterin on määrä saapua vielä tämän päivän aikana Italiasta Albaniaan. Laserohjatuilla Hellfire-ohjuksilla varustettujen helikopterien matka kohti Albaniaa on kuitenkin viivästynyt huonon sään vuoksi.

Saksa lähettämässä joukkoja Albaniaan

Saksa suunnittelee lisäjoukkojen lähettämistä Balkanille vahvistaakseen Naton sotilaallista läsnäoloa alueella, kertoi saksalaislehti Süddeutsche Zeitung tänään. Lehden mukaan yksi kuljetushelikopterirykmentti ja yksi viestintäkomppania on saanut käskyn valmistautua lähtemään Albaniaan. Saksan puolustusministeriöstä ei heti saatu vahvistusta tiedolle.

Saksalaissotilaiden on lehden mukaan määrä osallistua Naton humanitaariseen toimintaan Albaniassa Kosovon pakolaisten auttamiseksi. Albaniassa on tässä vaiheessa vain muutamia saksalaissotilaita, jotka työskentelevät esikuntatehtävissä. Makedoniassa sen sijaan on 3000 saksalaissotilasta valmiina valvomaan mahdollista Kosovon rauhansopimusta. Lisäksi kolmisensataa saksalaista sotilasta osallistuu Makedoniaan saapuneiden pakolaisten auttamiseen.
(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.