Mainos

Nato jatkaa aseiden keräämistä Makedoniassa

Nato jatkoi tänään toista päivää aseiden keräämistä Makedonian albaanikapinallisilta. Naton operaation on tarkoitus kestää 30 päivää. Aseita kerätään tänään luoteisen Tetovon kaupungin lähettyviltä, kertoo Naton edustaja, majuri Barry Johnson. Johnsonin mukaan aseiden keruussa ei ole kohdattu ongelmia, ja se sujuu aikataulun mukaan.

-Operaatio on meneillään lähellä Brodecia ja sujuu erittäin hyvin, Johnson sanoi.

Albaanikapinalliset luovuttivat eilen noin 400 asetta. Niiden joukossa oli 300 rynnäkkökivääriä ja lähes 100 konekivääriä.

Nato uskoo keräävänsä kolmen ensimmäisen päivän aikana kolmanneksen tavoitteestaan eli 3300 aseesta. Nato on alun perin luvannut koota 1100 asetta perjantaihin mennessä. Makedonian parlamentti kokoontuu silloin keskustelemaan elokuun 13. päivänä hyväksytyn rauhansopimuksen toimeenpanosta. Sopimus tarjoaa armahduksen kapinallisille ja virallisen tunnustuksen albanian kielelle joillakin alueilla.

Naton edustajan majuri Alex Dickin mukaan osa eilen kerätyistä aseista oli vanhoja, mutta toisaalta osa oli lähes uusia. Makedonian lehdistö esitti eilen operaatiosta kriittisiä kommentteja. Dvevnik-lehden mukaan kerätyt aseet olivat museotavaraa. Muiden lehtien mukaan suurin osa kerätyistä aseista oli yksinkertaisia kiinalaisvalmisteisia kiväärejä.

Tänään saatiin myös lisätietoja toissapäivänä sattuneesta brittisotilaan kuolemasta. The Times -lehden mukaan kivienheittäjät olivat 14-17-vuotiaita slaavinuoria. Heitä oli kymmenkunta. Yksi nuorista heitti lehden mukaan kymmeniä betonijärkäleitä brittisotilaan autoa kohti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.