Mainos

Nato-jäsenyys jakaa puolustusvoimain johtoa

Suomen pitää pitää kiinni mahdollisuudesta saada liittyä Natoon, sanoi puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala tänään Helsingissä.

Nato-jäsenyys jakaa yhä mielipiteitä, nyt korkeimman kenraalikunnan keskuudessa: Vain viikkoa aikaisemmin entinen komentaja, EU:n sotilaskomitean johtaja kenraali Gustav Hägglund oli sanonut, että Nato-jäsenyys on Suomelle yhdentekevä.

Lehtihaastattelussa Hägglund sanoi, että Nato-jäsenyyttä perustellaan lähinnä turvallisuustakuilla. Hänen mukaansa se on väärä peruste.

Tänään puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala esitti oman kantansa. - Liittoutumista ei pidä sulkea pois vaihtoehdoista, vaikka se ei ole näköpiirissä oleva vaihtoehto.

Kaskeala kaipaakin Suomelle liittoutumisen mahdollistavaa puolustuskykyä ilman suuria rakenteellisia muutoksia tai puolustusmenojen kasvua.

Kaskealan mukaan toteutuessaan Nato-jäsenyys ei toisi mukanaan muutoksia nykyiseen puolustukseen:

- Liittoutuminen ei tuo tarvetta muuttaa yleiseen asevelvollisuuteen ja alueelliseen puolustukseen perustuvaa puolustusjärjestelmää. Eikä se lisää kansainvälisiin tehtäviin tarkoitettujen joukkojemme määrää, Kaskeala sanailee.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.