Nato-jäsenyys jakaa puolustusvoimain johtoa

Suomen pitää pitää kiinni mahdollisuudesta saada liittyä Natoon, sanoi puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala tänään Helsingissä.

Nato-jäsenyys jakaa yhä mielipiteitä, nyt korkeimman kenraalikunnan keskuudessa: Vain viikkoa aikaisemmin entinen komentaja, EU:n sotilaskomitean johtaja kenraali Gustav Hägglund oli sanonut, että Nato-jäsenyys on Suomelle yhdentekevä.

Lehtihaastattelussa Hägglund sanoi, että Nato-jäsenyyttä perustellaan lähinnä turvallisuustakuilla. Hänen mukaansa se on väärä peruste.

Tänään puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala esitti oman kantansa. - Liittoutumista ei pidä sulkea pois vaihtoehdoista, vaikka se ei ole näköpiirissä oleva vaihtoehto.

Kaskeala kaipaakin Suomelle liittoutumisen mahdollistavaa puolustuskykyä ilman suuria rakenteellisia muutoksia tai puolustusmenojen kasvua.

Kaskealan mukaan toteutuessaan Nato-jäsenyys ei toisi mukanaan muutoksia nykyiseen puolustukseen:

- Liittoutuminen ei tuo tarvetta muuttaa yleiseen asevelvollisuuteen ja alueelliseen puolustukseen perustuvaa puolustusjärjestelmää. Eikä se lisää kansainvälisiin tehtäviin tarkoitettujen joukkojemme määrää, Kaskeala sanailee.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.09.2002).

Lue myös:

    Uusimmat