Mainos

Nato-jäsenyyden kannatus vähentynyt Suomessa

Nato-jäsenyyden kannatus on vähentynyt suomalaisten keskuudessa, osoittaa Yleisradion tv-uutisten teettämä tutkimus. Natoon liittymisen kannalla on enää 17 prosenttia suomalaisista, kun vielä syyskuun alkupuoliskolla tehdyssä Iltalehden vastaavassa tutkimuksessa Nato-jäsenyyttä kannatti 21 prosenttia suomalaisista.

Tv-uutisten Taloustutkimuksella teettämä kysely julkistettiin tänään illalla. Tutkimus tehtiin kokonaan Yhdysvaltoihin kohdistuneiden terrori-iskujen jälkeen 18.-26. syyskuuta. Kysymys "Tulisiko Suomen liittyä Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton jäseneksi?" esitettiin tuhannelle 15-74-vuotiaalle suomalaiselle, Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Edellinen, Iltalehden teettämä tutkimus, tapahtui 3.-16. syyskuuta eli lopuiltaan terrorisiskujen aikaan ja viikko sen jälkeen. Naton kannatus on siitä pudonnut nyt neljä prosenttiyksikköä, mitä asiantuntijat pitävät tilastollisesti merkittävänä.

Tuoreimmassa, tv-uutisten tutkimuksessa, suomalaisista 67 prosenttia vastustaa Natoon liittymistä. 16 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa. Miehistä 21 prosenttia ja naisista vain 13 kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Puoluekannatuksen perusteella jako on entistäkin jyrkempi. Eniten Nato-kannatusta tulee kokoomuksen äänestäjiltä. Heistä 34 prosenttia kannattaa ja 52 prosenttia vastustaa Natoon liittymistä. Sosiaalidemokraateilla enää 11 prosenttia kannattaa liittymistä ja 77 prosenttia vastustaa. Keskustapuolueessa 13 prosenttia kannattaa ja 73 prosenttia vastustaa. Vihreillä Nato-kannatus on pudonnut jo 8 prosenttiin ja vastustus noussut 83 prosenttiin. Vasemmistoliiton äänestäjissä Pohjois-Atlantin puolustusliittoon liittyminen saa vain 3 prosentin kannatuksen, vastustajia on 91 prosenttia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.