Mainos

Nato-jäsenyyden kannatus laskenut

Enemmistö suomalaisista vastustaa edelleen mahdollista jäsenyyttä puolustusliitto Natossa. Uusimman mielipidekyselyn mukaan Nato-jäsenyyttä kannattaa joka viides suomalainen.

Suomen Gallupin Turun Sanomille tekemän kyselyn mukaan kielteinen suhtautuminen Nato-jäsenyyteen on lisääntynyt selvästi alkuvuodesta. Kun helmikuussa Suomen jäsenyyttä vastusti 56 prosenttia suomalaisista, nyt tehdyn kyselyn mukaan vastustajia oli 64 prosenttia vastanneista.

Vastanneista 21 prosenttia olisi nyt valmis jäsenyyteen, kun luku helmikuussa oli 27 prosenttia. Kuluneella viikolla puhelimitse tehtyyn mielipidetutkimukseen osallistui 943 suomalaista.

Kyselyn mukaan jäsenyyden vastustajat olivat enemmistönä kaikissa ikäryhmissä ja kaikkien puolueiden kannattajien joukossa. Eniten jäsenyyden kannattajia oli kokoomuksessa, jonka kannattajista 41 prosenttia liittäisi Suomen Natoon.

Vastustajia oli 49 prosenttia. Suomen Gallup on tehnyt vastaavia kyselyjä parin vuoden ajan. Nyt saadut tulokset osoittavat suomalaisten suhtautumisen pysyneen jotakuinkin vakaana: kesällä -96 Nato-jäsenyyttä vastusti 70 prosenttia ja joulukuussa -95 65 prosenttia vastanneista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.