Mainos

Nato ja Venäjä yhdessä terrorismia vastaan

Sotilasliitto Nato ja Venäjä ovat sopineet terrorismin vastaisen taistelun tehostamisesta.

Naton pääsihteeri George Robertson ja Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanov korostivat yhteistyön tärkeyttä Italiassa pidetyn asiantuntijatapaamisen yhteydessä tänään.

Naton sotakorkeakoulussa Roomassa pidettyyn tapaamiseen osallistui lukuisia kenraaleja ja muita sotilasasiantuntijoita Venäjältä ja Naton 19 jäsenmaasta. -Kyseessä on varmasti ensimmäinen kerta, kun näin edustava ryhmä Naton ja Venäjän asiantuntijoita on kokoontunut keskustelemaan näin tärkeästä aiheesta, Robertson sanoi.

Osapuolten mukaan yhteistyön tehostamisen tarvetta puolustaa erityisesti kasvanut uhka biologisten ja muiden joukkotuhoaseiden käyttämisestä terrori-iskuihin. Robertsonin mukaan Naton ja Venäjän yhteistyö terrorismin vastustamisessa on välttämätöntä, eikä sitä ilman "mikään terrorismin vastainen strategia voi toimia".

Ivanov puolestaan teki eroa Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin puheisiin tietyistä "roistovaltioista" kansainvälisen terrorismin tyyssijana. Amerikkalaisten silmätikkuna on ollut erityisesti Venäjän ja Iranin yhteistyö. -Meillä on täysin normaalit suhteet Iranin kanssa. Autamme heitä rakentamaan täsmälleen samanlaista ydinvoimalan reaktoria, jonka rakentamisessa Yhdysvallat avustaa - eikä missä tahansa, vaan Pohjois-Koreassa, Ivanov viittasi toiseen Bushin nimeämään terroristien tukijavaltioon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.