Mainos

Nato iski Nisin kaupunkiin - sairaala tuhoutui?

Nato tutkii jugoslavialaistietoja joiden mukaan Nato olisi ampunut ohjuksia Nisin kaupungin sairaalaan. Naton edustaja kertoo, että Natolla ei ole sodassa siviilikohteita vaan Nisissä kohteena oli radiolinkkiasema ja lentokenttä. Jugoslavialaislähteet ovat puhuneet vähintään kuudesta kuolonuhrista, mutta Nato sanoo, ettei sillä ole tiedossaan siviiliuhreja. Myös asuintaloja on vaurioitunut hyökkäyksessä, joka tapahtui tänään puolen päivän jälkeen.

Nato jatkoi ilmaiskujaan Jugoslaviaa vastaan viime yönä. Naton koneet iskivät Jugoslavian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Nisiin ja sen ympäristöön.

Eteläisessä Serbiassa olevan Nisin pormestari sanoo Naton ohjuksen osuneen sairaalaan. Pormestari kertoi puhelimitse uutistoimisto Reutersille, että ohjushyökkäyksessä kuoli kaksi ihmistä. Ohjusten kerrotaan osuneen patologian laitokseen, sairaalan parkkipaikalle ja läheisiin rakennuksiin. Nis on Jugoslavian kolmanneksi suurin kaupunki, siellä on 250 000 asukasta. Tiedoille ohjuksen osumisesta sairaalaan ei ole riippumatonta

Naton koneet tuhosivat viime yönä myös yhden Romaniaan johtavan pääradan rautatiesilloista. Silta sijaitsi lähellä Romanian rajaa. Iskujen kohteena oli myös Pohjois-Serbiassa sijaitseva presidentti Slobodan Milosevicin syntymäkaupunki Pozarevac, jossa kuultiin useita räjähdyksiä.

Myös Vatinissa sijaitseva sähkölaitos sai osuman, jolloin sähköt katkesivat kaupungista. Räjähdyksiä on kuultu lisäksi Belgradin länsipuolella sijaitsevasta Sabacin kaupungista. Naton koneet ovat lentäneet myös pääkaupungin yllä, mutta Belgradin pommituksista ei toistaiseksi ole tullut tietoja.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.