Nato iski aamuyöllä uudestaan

Nato jatkoi aamuyöllä ilmahyökkäyksiä ympäri Jugoslaviaa. Yölliset iskut kohdistuivat Belgradin ja Kosovon pääkaupungin Pristinan liepeille sekä Jugoslavian osatasavallan Montenegron alueelle. Uutistoimisto AFP:n mukaan iskut loppuivat tältä erää noin 6.30 Suomen aikaa.

Adrianmerelle sijoitetut Yhdysvaltain sotalaivat ampuivat risteilyohjuksia kohti Jugoslaviaa torstaina aamukolmen aikaan. Reutersin kirjeenvaihtajan mukaan risteilyohjuksia ammuttiin kahdelta yhdysvaltalaisalukselta yhteensä neljä kappaletta.

Jugoslavian sotilasjohto kertoi aiemmin tänään, että Naton ilmaiskut ovat osuneet 40 eri kohteeseen kuuden tunnin aikana. Kohteina ovat olleet viisi lentokenttää, viisi sotilastukikohtaa, useita viestintä- ja komentokeskuksia, kaksi asetehdasta sekä varastoja.

-Kuolonuhreja on runsaasti, kertoi jugoslavialaisdiplomaatti Nebojsa Vujovic CNN:n haastattelussa. Jugoslavian armeijan mukaan "pommien tuhot ovat olleet vähäisiä", kertoi puolestaan uutistoimisto Tanjug.

Pommit ovat osuneet paitsi Belgradiin ja Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan myös Jugoslavian pienemmän osatasavallan Montenegron alueelle.
(STT-AFP)


Lue myös:

    Uusimmat