Mainos

Nato: ei vielä näyttöä vetäytymisestä

Jugoslavian joukot näyttivät tänään alkaneen vetäytymisen Kosovosta ja sotilasliitto Nato valmistautui ilmoittamaan YK:lle, että se keskeyttää ilmaiskunsa, kertoivat läntisten teollisuusmaiden ja Venäjän G8-ryhmän lähteet.

Lähteiden mukaan Naton pääsihteerin Javier Solanan odotetaan piakkoin ilmoittavan YK:lle, että liittoutuma on lopettanut pommituksensa. Heti ilmoituksen jälkeen YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu hyväksymään G8-maiden ulkoministerien laatiman päätöslauselmaehdotuksen Kosovon kriisin ratkaisemiseksi.

Nato puolestaan kertoi aamupäivällä, ettei sillä ole vielä todisteita siitä, että serbisotilaat vetäytyisivät Kosovosta. Britannian ulkoministeri Robin Cook kertoi aiemmin tänään, että jugoslavialaisia tyhjiä kuorma-autoja oli nähty saapuvan Kosovoon. Cook piti sitä merkkinä siitä, että Jugoslavia alkaisi vetäytyä Kosovosta.

Ensimmäisinä Kosovoon menevän amerikkalaisen rauhanturvajoukon sotilaat saapuivat tänään Albaniasta Makedoniaan. Etujoukko valmistautui ylittämään Kosovon rajan heti, kun serbisotilaat aloittavat vetäytymisensä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.