Mainos

Nato ei usko serbien vetäytymiseen

Noin 250 jugoslavialaisen sotilaan nähtiin tänä aamuna vetäytyvän Kosovosta muualle Serbiaan. Naton mukaan näin pienellä määrällä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä. Kosovossa on arviolta 40 000 serbisotilasta.

Kyseessä oli ensimmäinen ulkomaisten toimittajien näkemä vetäytyminen sen jälkeen kun Jugoslavia ilmoitti joukkojensa osittaisesta perääntymisestä. Nimettömänä pysytellyt Naton edustaja vähätteli kuitenkin nyt nähtyä vetäytymistä. Hän sanoi, ettei 250 sotilaan lähdöllä Kosovosta ole mitään merkitystä. Kosovossa on arviolta 40 000 serbisotilasta ja -poliisia.

Presidentti Slobodan Milosevicin johtama Jugoslavian asevoimien päämaja ilmoitti maanantaina alkaneensa vetää osaa joukoista ja poliisiyksiköistä Kosovosta. Asevoimien ja poliisin mukaan vetäytyminen alkoi kello 22 sunnuntai-iltana. Lännessä vetäytymistä on kuitenkin pidetty enemmän propagandana kuin tosiasiana.

Sotilaiden lähtöä Merdaren rajakaupungissa seurannut Kosovossa olevien joukkojen komentaja kenraali Vladimir Lazarevic sanoi lehtimiehille, että vetäytyminen vaatii "jonkin verran aikaa". Hän ei tarkentanut lausuntoaan, mutta kertoi, että Naton ilmaiskut ovat viivyttäneet vetäytymistä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.