Mainos

Nato-asiakirjoja hiekkakuopassa

Naton ja Suomen puolustusvoimien välisiä suunnittelu- ja tarkasteluohjelman asiakirjoja vuodelta -97 on löytynyt hiekkakuoppaan jätetystä jätesäkistä. Puolustusvoimat totesi asiakirjat aidoiksi ja käynnisti selvityksen, millaisella jakelulla asiakirjaa on jaettu ja miten se on voitu jättää vastoin ohjeita tuhoamatta jätesäkkiin. Vajaat neljäkymmentä kilometriä Turusta pohjoiseen, valtatie kahdeksan varrella olevasta montusta löytyi jätesäkki, jonka sisältönä oli muun muassa Nato-asiakirja puolustuksellisista yhteensovittamistavoitteista.

Everstiluutnantti Jari-Matti Autere T-P sotilasläänistä vahvistaa asiakirjojen aitouden. -Ihan selvästi aitoja. Mitään kysymystäkään ei voi asettaa sen suhteen, sanoo Autere. -Tän muistion suhteen luulen, että jakelu on ollut aika pieni. Kansainvälinen osasto ja sitten muut osastot, joita asia koskee, Autere jatkaa.

Tämä muistio on sillätavalla leimattu, että se ei ole salainen, mutta ei myöskään julkinen. Sen soisi olevan mielellään vain asianomaisten käytössä. Tällaisia papereitä pitäisi mielellään säilyttää lukituissa tiloissa, sanoo Autere.

Autereen mukaan papereiden kohtalon selvittyä, asianomaisille annetaan vähintään varoitus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.