Mainos

Nato aloittaa albaanisissien aseistariisunnan

Sotilasliitto Naton joukot aloittavat tänään operaation, jonka tarkoituksena on riisua Makedonian albaanisissit aseista. Naton mukaan suunnitelma kerätä ja tuhota sisseiltä 3 300 asetta varmistaa, että helmikuussa alkanut sissisota päättyy.

Makedonian pääministeri Ljubco Georgievski on kuitenkin epäluottavainen. Hän sanoi toivovansa armeijan iskevän uudestaan sissien kimppuun sen jälkeen, kun motellissa sissien hallussa olevalla alueella räjähti sunnuntaina pommi.

Virallinen uutistoimisto MIA raportoi myös maanantain vastaisena yönä tapahtuneesta laukaustenvaihdosta lähellä Tetovon kaupunkia. Välikohtaus tapahtui vain tunteja ennen, kun Naton joukkojen oli määrä alkaa keräämään sisseiltä ensimmäisiä aseita. Sissit kuitenkin vapauttivat eilen kaikkiaan kahdeksan viime kuukausien taistelujen aikana ottamaansa panttivankia hyväntahdoneleenä ennen Naton operaation alkamista.

Makedoniaan on määrä saapua kaikkiaan 4 500 Naton sotilasta, ja suurin osa heistä on jo maassa. Joukkoja johtavan kenraalin Gunnar Langen mukaan operaatio on ainoa vaihtoehto sodalle. Makedonian hallitus ei vieläkään ole hyväksynyt Naton ja sissien välistä sopimusta kerättävien aseiden määrästä. Operaation oli määrä alkaa maanantaiaamuna tästä huolimatta.

(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.