Natalie Portman otti kantaa napakalla kommentilla naisehdokkaiden puuttumiseen – "Hän ei ole tullut tänne leikkimään"

Naisten asema esillä Golden Globe -gaalassa 2:03

Natalie Portman otti puheessaan kantaa naisten puuttumiseen paras ohjaaja -kategoriassa Golden Globe -gaalassa.

Näyttelijä Natalie Portman esitteli sunnuntai-iltana 7. tammikuuta parhaan ohjaajan Golden Globe -gaalassa. Ennen palkinnon ojentamista hän teki huomion, että kategoria oli jokseenkin yhtenäinen, sillä ehdokkaana ei ollut yhtäkään naista. 

– Ja tässä ovat kaikki miesehdokkaat, Portman totesi esitellessään kirjekuorta, jonka sisältö päättäisi kuka mies voittaa parhaan ohjaajan palkinnnon. 

Ehdokkaat olivat tänä vuonna Martin McDonoughChristopher NolanGuillermo Del Toro, Ridley Scott ja Steven Spielberg. Ehdolle ei ollut nostettu yhtäkään naista. Kun ehdokkaat julkistettiin, tilaisuutta kritisoitiin laajalti miehiin rajoittuneen listauksen takia. Kyseinen herrain kerho näytti erityisen pahalta viimeaikaisten seksuaalisen hyväksikäytön kohujen valossa. 

Sosiaalisessa mediassa on ylistetty Portmanin rohkeutta ja tapaa ottaa esille huoneessa ollut elefantti vain muutamalla sanalla.

  

– Natalie Portman ei ole tullut tänne leikkimään, eräs käyttäjä kommentoi Twitterissä.

Portman on Time's Up -organisaation äänekäs jäsen. Järjestö perustettiin muutama kuukausi sitten ja sen tarkoitus on estää seksuaalista häirintää työpaikoilla.

Portman oli yksi lukuisista näyttelijöistä, jotka pukeutuivat mustaan Golden Globes -gaalassa osoittaakseen solidaarisuuttaan seksuaalista häirintää kokeneita kohtaan.

Lähde: Refinery 29 

Lue myös:

    Uusimmat