Mainos

Nastarenkaat saa panna alle - myräköitä tulossa

Talvi tekee tuloaan, ja henkilö- ja pakettiautoissa saa käyttää nastarenkaita virallisestikin perjantaista 1. marraskuuta alkaen. Niiden käyttö on toki ollut luvallista aiemminkin, jos keli on niin vaatinut. -Tähän vuodenaikaan ensimmäiset liukkaat kelit voivat yllättää koska tahansa, varoittaa poliisi.

Kuluneilla kesärenkailla ei ole hyvä lähteä kokeilemaan luistoa, jos räntää tai lunta rupeaa heittämään. Pohjoisessa on jo täysi talvi, ja etelässäkin voidaan kokea nyt Pyhäinpäivän tuntumassa ensimmäiset myräkät.

Ilmatieteen laitoksen mukaan paikoittaisia lumi- ja räntäsateita oli perjantaina odotettavissa aika yleisesti sisämaassa Etelä- ja Keski-Suomessa. Myöhemmin sade muuttuu vedeksi ja lauantaina poutaantuu Etelä- ja Keski-Suomessa. Lumisade vaikeuttaa keliä lauantaina lähinnä Itä-Suomessa, Oulun läänissä ja Pohjois-Suomessa.

Ei vielä pakkoa

Nastoja ei ole pakko pitää marraskuun alusta, mutta niitä saa pitää siitä lähtien aina huhtikuun loppuun tai pääsiäismaanantaista seuraavaan maanantaihin asti.

Säännöstö sanoo, että joulu-, tammi- ja helmikuun aikana täytyy käyttää talvikäyttöön tarkoitettuja renkaita. Niiden ei tarvitse olla nastarenkaita, vaan ne voivat olla myös talvikäyttöön tarkoitettuja kitkarenkaita tai nastoittamattomia talvirenkaita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.