Mainos

Nasima Razmyarin hurja tanssimuisto - uhkaukset olivat pilata kisan

Nasima Razmyar aiheutti suuria tunnekuohuja osallistuessaan Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan vuonna 2010. Kannustus ja yleisön tuki voittivat lopulta uhkauskirjeet.

Kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyarin (SDP) osallistuminen Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailuun vuonna 2010 herätti valtavan palauteryöpyn. Nasiman mukaan kaikki eivät olisi halunneet hänen osallistuvan tanssiohjelmaan.

Razmyar on muslimi, ja joidenkin uskonnon tulkintojen mukaan tanssi on kiellettyä. Puhumattakaan siitä, että tanssisi miehen kanssa ja kilpatanssivaatetuksessa.

– Sain silloin ihan suoria uhkauksiakin, Razmyar muistelee.

Kilpailun aikaan nykyinen kaupunginvaltuutettu ei ollut vielä mukana politiikassa ja julkisuus oli vierasta. Valtava negatiivisen palautteen ryöppy pelotti ja harmitti häntä.

– Se oli minulle aika uutta. Menin kilpailuun mukaan, koska halusin hälventää stereotypioita. Tuntui oudolta, että se voi olla jonkun mielestä väärin.

Kaikista pahiten Razmyar pelkäsi sitä, miltä palaute tuntuu hänen perheestään. Hän harkitsi jopa kilpailun keskeyttämistä.

– Kun huomasin, että vanhempani olivat ne, jotka nauttivat ohjelmasta eniten, ajattelin olevani siellä heitä varten.

– Oli ikimuistoista, kun päätin lopettamispohdinnan jälkeen mennä vielä kerran kokeilemaan. Kun tanssi oli tanssittu, en edes kuullut tuomareiden kommentteja. Tuli voittajafiilis siitä, että tein sen.

Vanhempien kannustuksen lisäksi myös suuren yleisön tuki auttoi jatkamaan. Uhkakirjeiden lisäksi Razmyar sai fanipostia – varsinkin pikkutytöiltä.

– Säilytän kirjeitä vieläkin. En ollut tekniikan kannalta ihmelapsi ja tanssi oli kaikilta osin vaikeaa, mutta oli lohduttavaa, että yleisö piti minusta.

Lopulta kokemus on jäänyt mieleen positiivisena ja kasvattavana.

– Voitin itseni monella muullakin tasolla kuin tanssissa, Nasima iloitsee jälkeenpäin.

Netin suora erikoislähetys tanssikulisseista nähdään aina sunnuntaisin klo 21.00-21.10 osoitteessa mtv.fi/tanssiitahtienkanssa.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.10 MTV3-kanavalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja