Mainos

Nashi: Mielenosoituksesta tulee rauhallinen

Venäläisen Nashi-nuorisojärjestön ja virolaisen Yövartio-järjestön aktivisteja sekä antifasististen järjestöjen edustajia on saapunut Helsinkiin mielenosoitusta varten. Saapuneiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta heitä on hieman yli kymmenen.

Satamassa MTV:n uutisten haastattelemat järjestöaktiivit sanoivat, että mielenosoituksesta on tulossa rauhallinen. Heidän mukaansa tarkoituksena ei ole asettua Suomea tai suomalaisia vastaan. Iltapäivän mielenilmauksella pyritään oikaisemaan Imbi Pajun ja Sofi Oksasen tuoreen Kaiken takana oli pelko -kirjan propagandistisia vääryyksiä.

Järjestämässään tiedotustilaisuudessa Nashi-nuoret esittivät yleisesti hyväksytystä käsityksestä poiketen, että Neuvostoliitto ei miehittänyt Viroa toisen maailmansodan aikana. He myös moittivat Viroa epädemokraattiseksi valtioksi, joka kohdistaa apartheid-toimia Viron venäläisiä kohtaan.

Järjestöjen mukaan heidän saapuessaan Helsinkiin, laivalla oli mukana myös Viron suojelupoliisin edustajia. Haastatellut järjestöaktiivit myös sanoivat Viron suojelupoliisin nousseen maihin ja pitävän tapahtumia silmällä.

Tapahtumaa organisoivan Johan Bäckmanin mukaan mukana on ihmisiä muualtakin kuin Virosta.

Mielenosoitukseen aikoo ottaa osaa myös Suomen Islamilaisen Puolueen johtaja Abdullah Tammi. Bäckmanin kertoman mukaan Tammi on mukana ajamassa omaa huoltaan Venäjän muslimien asemasta eikä liity kirja-mielenosoitukseen

"Mainostemppu"

Kremlin-mielisen Nashin aktivistien tulo Virosta Helsinkiin mielenosoitukseen on Viron suojelupoliisin mukaan mainostemppu. Pyrkimyksenä on mustamaalata Viroa valtiona.

- Nashi pyrkii leimaamaan Viron natsivaltioksi, suojelupoliisin edustaja Andres Kahar sanoo.

Yhteistyössä Nashi-aktivistien kanssa Virossa toimii Yövartio, joka toissa vuonna vastusti neuvostoaikaisen sotilaspatsaan siirtoa Tallinnan keskustasta. Yhteensä aktivisteja toimii Virossa maan suojelupoliisin mukaan vain parikymmentä.

Lue myös:

(20.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.