Mainos

Nasdaqin entistä johtajaa epäillään miljardihuijauksesta

Yhdysvaltain kovia kokenutta sijoitusmaailmaa ravistelee uusi skandaali. Teknologiapörssi Nasdaqin entistä puheenjohtajaa Bernard Madoffia epäillään jättimäisestä huijauksesta , johon on uponnut lähes 40 miljardia euroa sijoittajien rahoja.

70-vuotias Madoff pidätettiin torstaina. Syyttäjät ja arvopaperimarkkinoiden valvojat epäilevät hänen pyörittäneen omistamansa sijoitusrahaston kautta jättimäistä pyramidihuijausta, joka on voinut aiheuttaa sijoittajille jopa 50 miljardin dollarin (38 miljardin euron) vahingot.

Entinen Nasdaq-johtaja oli tunnettu ja luotettu hahmo Wall Streetillä ja hänen yhtiönsä on ollut pystyssä vuodesta 1960. Ehkä juuri siksi hänen oli niin helppo huijata varakkaita sijoittajia.

Hänen pyramidihuijauksensa uhrit kuuluvat suurelta osin Floridan superrikkaiden piiriin ja monet heistä olivat sijoittaneet kymmeniä miljoonia dollareita Madoffin rahastoon. Uhrien joukossa on myös useita hyväntekeväisyysjärjestöjä. Heidän edustajansa yrittävät pelastaa, mitä voivat.

- Varat pysyvät niillä tileillä, joilla ne ovat. Mitään ei siirretä minnekään, mitään ei kävele ovesta ulos, investoijien asianajaja Brad Friedman sanoo.

Se voi olla kuitenkin myöhäistä, sillä varoja lähes 40 miljardin euron potista on jäljellä noin 200 miljoonaa. Floridassa oleva, lähes viiden miljoonan euron arvoinen talo on Madoffin vaimon nimissä.

Laveasta elämäntyylistään tunnettu Madoff voi joutua telkien taakse jopa 20 vuodeksi, jos hänen todetaan syylliseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.