Mainos

Nasan kohuastronautille tuomio

Entinen Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan astronautti on saanut tuomion jutussa, joka koski pari vuotta sitten kohua herättänyttä kolmiodraamaa.

Lisa Nowakin väitettiin yrittäneen siepata Nasan insinöörin Colleen Shipmanin, jonka kanssa hän kilpaili astronautti Bill Oefeleinin huomiosta. Jutussa herätti huomiota astronauttien kolmiodraaman lisäksi se, että Nowak ajoi Shipmanin luo päästäkseen 1600 kilometriä pysähtymättä ja kertoi käyttäneensä vaippoja, jotta ei joutuisi käymään matkan varrella vessassa.

Nowakia syytettiin muun muassa hyökkäyksestä ja sieppausyrityksestä. Hän pääsi kuitenkin syyttäjän kanssa sopimukseen, jossa hän tunnusti ainoastaan automurron ja pahoinpitelyn.

Tuomari otti tuomiossaan huomioon sen, että kyse oli Nowakin ensimmäisestä rikoksesta. Entinen astronautti tuomittiin kahdeksi päiväksi vankeuteen, vuodeksi ehdonalaiseen ja 50 tunniksi yhteiskuntapalveluun. Hän ei kuitenkaan joudu enää vankilaan, sillä tuomiosta vähennetään ne kaksi päivää, jotka hän oli vangittuna pidätyksensä jälkeen.

Tuomari käski Nowakia lisäksi lähettämään Shipmanille vilpittömän anteeksipyynnön kirjeitse ja pysymään erossa sekä tästä että Oefeleinistä.

Helmikuussa 2007 tapahtunut merkillinen työpaikkaromanssin kolmiodraama päättyi, kun avaruushallinto antoi potkut Nowakille ja Oefeleinille. Nowak jatkoi myöhemmin työskentelyä Texasissa, Yhdysvaltain laivaston palveluksessa. Colleen Shipman ja Bill Oefelein muuttivat puolestaan mahdollisimman kauas, Alaskaan, ja ryhtyivät freelance-kirjoittajiksi ja valokuvaajiksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(8.2. 2007)

(2.3. 2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.