Mainos

Nasan hyllytetty astronautti vetoaa mielenhäiriöön

44-vuotias astronautti Lisa Nowak yritti siepata helmikuussa naispuolisen kollegansa Colleen Shipmanin. Nowak kilpaili Shipmanin kanssa astronautti Bill Oefelein huomiosta.

Kollegansa pahoinpitelystä syytetty 44-vuotias amerikkalainen naisastronautti Lisa Nowak aikoo vedota tilapäiseen mielenhäiriöön astuessaan oikeuden eteen ensi kuussa Floridassa.

Kolmen lapsen äitiä, Nowakia syytetään floridalaisessa oikeusistuimessa siitä, että hän yritti siepata kilpailijattarensa Colleen Shipmanin ja aiheuttaa hänelle ruumiinvamman.

Nowakin sanotaan olleen täysin poissa tolaltaan tapahtumahetkellä helmikuun alkupuolella. Hän oli eroamassa miehestään ja oli tiettävästi ihastunut astronautti William Oefeleiniin. Oefeleinillä oli samaan aikaan suhde Shipmanin kanssa.

Nowakin puolustus aikoo vedota oikeudessa siihen, että nainen kärsi muun muassa masennuksesta ja unettomuudesta, kertoo BBC. Puolustuksen mukaan Nowak kärsi tapahtumahetkellä tilapäisestä mielenhäiriöstä.

Nowak ajoi helmikuussa 1700 kilometrin mittaisen matkan selvittääkseen välit ilmavoimien naiskapteenin Colleen Shipmanin kanssa, jota naimisissa ollut Oefelein myös tapaili. Veitsen ja pistoolin kanssa liikkunut Nowak kävi naisen kimppuun pippurisumutteen kanssa Floridan lentokentällä.

Tapahtuman jälkeen Nasa erotti Nowakin lisäksi myös astronautti William Oefeleinin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.