Mainos

Nasalta emämokia: Ensin katosivat ohjauskoodit, nyt henkilöstötiedot

Kannettavat tietokoneet ovat osoittautuneet Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan akilleenkantapääksi tietoturva-asioissa.

Kolmisen viikkoa julkisuuteen nousi tieto, jonka mukaan Nasalta katosi kansainvälisen ISS-avaruusaseman ohjauskoodit sisältänyt kannettava tietokone. Jopa huolestuttavampaa oli, että koneella olevia ohjauskoodeja ei oltu edes suojattu mitenkään.

Kyseinen tietokone oli varastettu vuosi sitten. Lisäksi ainakin 48 kannettavan tietokoneen ja mobiililaitteen kerrottiin kadonneen tai joutuneen varkaiden haltuun vuosien 2009 ja 2011 aikana.

Kadonneissa koneissa kerrottiin olevan tietoja eri avaruushankkeista.

Jälleen uusi kohu

Teknologiasivusto Gizmodo kertoo, että NASA ei ole kuitenkaan ottanut opikseen. Tällä kertaa yhtiön työntekijältä on kadonnut tietokone, joka sisältää Nasan Kansas Cityn kaikkien työntekijöiden henkilökohtaiset tiedot.

Gizmodo kertoo julkisuuteen vuotaneesta sisäisestä muistiosta, jonka mukaan kyseinen tietokone katosi tämän kuun alussa. Gizmodon mukaan kadonneet henkilöstötiedot ovat niin laajat, että kyseessä on todellinen unelmatilanne rikollisille identiteettivarkaille.

Tämän koneen kerrotaan sentään olevan salasanalla suojattu, jonka pitäisi estää ainakin satunnaista tietojen kalastelua.

Varmaa on kuitenkin, että usko NASA:n tietoturvaosaamiseen on saanut viime aikoina pahoja kolhuja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.