Mainos

Nasa lykkäsi Discovery-sukkulan laukaisua

Discoveryn laukaisu on ollut pitkään vaakalaudalla, sillä asiantuntijoiden mukaan sukkula ei ole turvallinen. Jos Discoveryn lennolla ilmenee tälläkin kertaa ongelmia, sukkulalennot saatetaan lopettaa kokonaan.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on lykännyt avaruussukkula Discoveryn lähtöä ukkospilvien ja salamavaaran vuoksi. Seuraavan kerran lähtöä yritetään tänään illalla.

Yllättävä tekninen vika uhkasi aiemmin eilen päivällä vaarantaa Discovery-sukkulan laukaisun kohti kansainvälistä avaruusasema ISS:ää.

Sukkulan seitsenhenkinen miehistö saapui laukaisualustalle yli kolme tuntia ennen suunniteltua lähtöä. Samalla Floridassa sijaitsevan Cape Canaveralin avaruuskeskuksen henkilökunta etsi kuumeisesti ratkaisua telakoitumisessa käytettävässä ohjausraketissa ilmenneeseen vikaan.

Matkaan lähtö oli pitkään vaakalaudalla, sillä asiantuntijoiden mukaan sukkula ei ole turvallinen. Nasan huippuinsinöörit ja turvallisuusasiantuntijat olisivat halunneet lykätä sukkulan lähtöä, kunnes lisäkorjauksia olisi tehty sen polttoainetankkiin.

Tankissa olleen vian vuoksi Nasa menetti vuonna 2003 Columbia-sukkulan ja sen seitsenhenkisen miehistön. Sukkulan tankkia on sen jälkeen paranneltu, ja paranneltua versiota kokeiltiin viime vuonna. Tuolloinkin tankista irtosi pieni pala eristemateriaalia.

Jos Discoveryn lennolla ilmenee ongelmia, sukkulalennot saatetaan lopettaa kokonaan. Tuolloin kansainvälinen avaruusasema voisi jäädä keskeneräiseksi, sillä Discovery on ainoa Nasan aluksista, joka pystyy kuljettamaan avaruusasemalla tarvittavat osat perille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.