Mainos

Narkomaanien hoitoonohjaus kangertelee

Vielä 2000-luvun alussa 13 prosenttia syyttämättäjättämispäätöksen saaneista narkomaaneista hakeutui vieroitushoitoon, nyt määrä on lähes olematon. Poliisin vuosille 2003-2006 laatiman strategian tavoitteena oli hoitoonohjauksen lisääminen.

Huumausainerikoksen tehneitä narkomaaneja ei ole saatu ohjattua hoitoon odotetusti, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Narkomaanien hoitoonohjaus oli yksi tavoite, jonka poliisi asetti vuosille 2003-2006 laatimaansa huumausaineiden vastaiseen strategiaan. Hoidosta haluttiin saada vaihtoehto rangaistukselle.

Vielä 2000-luvun alussa syyttämättäjättämispäätöksen saaneista 13 prosenttia hakeutui hoitoon. Nyt poliisin tapaamien huumeongelmaisten hoitoon hakeutuminen on lehden mukaan lähes olematonta. Sen sijaan vuonna 2004 huumerikoksista jaettiin sakkoja 67 prosenttia enemmän kuin vuonna 2000.

- Moni myös ottaa mieluummin sakon kuin menee hoitoon, sillä se on aika vaativaa. Hoidon rinnalle pitäisikin kehittää esimerkiksi kuntouttavaa työtoimintaa ja parantaa käyttäjien elämänhallintaa, viikon katkaisuhoito ei ole aina toimivin ratkaisu, sanoo Poliisiammattikorkeakoulun tutkija Tuula Kekki.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.