Mainos

Narkkaripoika pahoinpiteli vanhan äitinsä - ja teki parannuksen

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 35-vuotiaan miehen 72-vuotiaan äitinsä pahoinpitelystä. Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu.

Teko tapahtui viime tammikuussa. Tuomitulla ei MPDV-muuntohuumeen takia muistikuvia ollut, mutta 72-vuotias äiti ja tämän iäkkäämpi avopuoliso kertoivat tapahtumista.

Huumeita kaksikymmentä vuotta käyttänyt poika oli pyytänyt päästä yöksi äidilleen, johon tämä oli suostunut. Poika oli ollut sekavassa tilassa ja vapautunut vankilasta kolmisen viikkoa aiemmin.

Äiti oli katsonut televisiota rauhassa, kun poika oli hermostunut keittiössä tehosekottimeen.

Raivokohtaus

Kun pahaa aavistanut äiti oli huomannut raivokohtauksen, hän oli yrittänyt pakoon. Poika kaatoi äidin vatsalleen, mikä aiheutti vammoja silmään ja lonkkaan. Poika piti myös veistä äidin kurkulla.

Poika vaati pankkitunnuksia, mutta äiti oli kertonut niiden olevan autossa. Poika otti 72-vuotiaalta ja makuuhuoneessa olleelta avopuolisolta kännykät pois ja kielsi menemästä mihinkään.

Tilanne laukesi, kun poika jossain vaiheessa väsyi.

72-vuotias oli miettinyt tapahtuman jälkeen muuttoa ja lähestymiskiellon hakemista.

Muutos elämässä

Oikeudessa poika kertoi, että tapahtuma sai aikaan muutoksen hänen elämässään. Huumeet ovat jääneet ja mies alkoi opiskella. Hänellä on työharjoittelupaikka, asuntoasiat ovat kunnossa ja häntä testataan huumeseuloilla.

Mies tapaa tytärtään joka toinen viikonloppu ja asiat on sovittu äidin kanssa. 35-vuotias kertoi päässeensä kiinni elämänrytmiin.

Myös äiti kertoi suhteen olevan nyt hyvä. Poika on katunut ja hän käy heillä vierailuilla 6-vuotiaan tyttärensä kanssa. Äidin avopuoliso kertoi pojan muuttuneen.

Oikeus pohti vankeutta

Kaikki tämä vaikutti vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus katsoi, että 7 kk ehdotonta vankeutta olisi oikeudenmukainen rangaistus iäkkään ihmisen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että vankilatuomio haittaisi 35-vuotiaan pojan kehitystä.

- Hän on osoittanut käräjäoikeudessa kypsyyttä ja fiksuutta kertoessaan muutoksesta, oikeus lausui ja päätyi muuttamaan vankeustuomion 180 tunniksi yhdyskuntapalvelua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.