Näppärä raparperilotta (8-10 annosta)

  • n. 100 g savoyardi eli tiramisukeksejä
  • täyte:
  • 7 liivatelehteä
  • n. 500 g raparperin varsia (8 kpl)
  • 0,5 dl (ruoko)sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • (1-2 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa silputtuna)
  • 2-2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • koristeeksi tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko raparperinvarret ja laita ne sekä sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla pehmeiksi. Lisää tarvittaessa vettä, mutta seoksesta ei tarvitse tulla keittoa. Purista vesi pois pehmenneistä liivatteista ja sekoita ne kuumaan raparperiseokseen. Jäähdytä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja raparperi-liivateseos. Mausta halutessasi minttusilpulla. Vaahdota vaniljakastike ja kääntele joukkoon. Tarkista makeus ja laita seos jääkaappiin.

Kun rapaperi-jogurttiseos alkaa hyytyä (noin 1/2-2 tuntia), on vuorossa kakun kokoaminen. Laita noin desin verran jogurttiseosta kulhon pohjalle (noin 1,5 litran vetoinen). Asettele kulhon reunoille savoyardikeksejä. Kaada varovasti loppu jogurttiseos keksien keskelle. Peitä kulho muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Poista kelmu ja kumoa komeus tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla mintunlehdillä.

Vinkki:

Voit käyttää raparperin tilalla myös marjoja. Niitä ei tarvitse keittää. Keksien asemesta voit käyttää vuoan vuoraamiseen valmiista torttupohjasta leikattuja suikaleita.

Lue myös:

    Uusimmat