Mainos

Napolitano pyysi vihdoin Prodia muodostamaan hallituksen

Romano Prodi vannonee virkavalansa huomenna. Prodin mukaan hallitusnimitykset ovat jo periaatteessa valmiina.

Italian presidentti Giorgio Napolitano on pyytänyt vihdoin Romano Prodia muodostamaan uuden hallituksen. Prodi otti vastaan nimityksen hallituksen muodostajaksi, kerrottiin presidentin kansliasta illalla.

Napolitano keskusteli aiemmin päivällä asiasta maan muiden poliittisten johtajien kanssa. Useita tunteja kestäneiden neuvottelujen aikana Napolitano tapasi myös väistyvän pääministerin Silvo Berlusconin.

Prodi keskusteli Napolitanon kanssa runsaan tunnin. Neuvottelujen jälkeen hän kertoi toimittajille vakuuttaneensa presidentille, että hänen johtamansa keskusta-vasemmistolainen liittouma on yhtenäinen.

- Liittouma on kohdannut viime päivinä moninaisia vaikeuksia, muun muassa parlamentin puhemiehen ja maan päämiehen valinnassa, mutta sillä on tarpeeksi voimaa ja yhteenkuuluvuudentunnetta rakentaa hallitus, Prodi julisti.

Hän kertoi myös, että hallitusnimitykset ovat jo periaatteessa valmiina.

Prodilla on ollut aikaa valmistella hallitustaan etukäteen, koska hänen tiensä valtaan on pitkittynyt huhtikuun alun vaalien jälkeen. Ensin osa äänestyslipuista piti laskea uudelleen ja sitten väliin tuli vielä presidentinvaihdos.

Prodin odotetaan vannovan virkavalansa ja julkistavan hallituksensa kokoonpanon huomenna. Jos kaikki sujuu ongelmitta, hallitus voi voittaa luottamuslauseäänestyksen parlamentin ylähuoneessa perjantaihin mennessä ja alahuoneessa ensi viikolla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.