Napolilainen mafioso jäi kiinni vuosien pakoilun jälkeen

Italian poliisi kertoo pidättäneensä napolilaisen mafiajohtajan Giuseppe Dell'Aquilan.

Napolin lähellä sijaitsevasta huvilasta kiinniotettu Dell'Aquila oli onnistunut pakoilemaan viranomaisia yhdeksän vuoden ajan.

Italian vaarallisimpien rikollisten listalla ollutta Dell'Aquilaa pidetään Napolin seudulla operoivan mafian, camorran, vaikutusvaltaisena jäsenenä.

Häntä epäillään muun muassa kiristyksestä, ryöstöstä ja rahanpesusta. Poliisi uskoo hänen olevan myös vaikutusvaltaisen Mallardon klaanin johtaja. Klaani on asettunut rannikon pikkukaupunkeihin Rooman ja Napolin välillä, ja sillä on keskeinen rooli rakennusalalla.

Dell'Aquila oli jäädä kiinni jo kaksi vuotta sitten, kun poliisi teki ratsian hänen luksusjahdilleen Napolinlahdella. Hän kuitenkin onnistui pakenemaan täpärästi hyppäämällä mereen ja uimalla karkuun.

Camorra toimii pääasiassa Napolin seudulla, mutta laajan kansainvälisen verkostonsa avulla se pyörittää miljardien eurojen voitot tuottavaa huumekauppaa ja salakuljetusta.

Camorra ulottaa lonkeronsa myös muun muassa Napolin jätehuoltoon. Kaupungin katujen varsilla kasvavien jätevuorten sanotaan olevan osaksi rikollisjärjestön syytä.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat