Mainos

Napoli haisee ja savuaa

Valtavat jätekasat haisevat Napolin kaduilla. Koska kierrätystä ei käytännössä ole ja kaatopaikat ovat täynnä, paikalliset asukkaat tuikkaavat jäteröykkiöitä palamaan.

Etelä-Italian helmi, Napoli, on tänään haiseva ja savuava kaupunki. Kaduille on kerääntynyt valtavia jäteröykkiöitä, koska jätteitä ei ole kerätty yli viikkoon. Joillakin asuinkaduilla yli kolmimetriset jätevuoret estävät jo liikennöinnin.

Jäteyhtiö on kieltäytynyt keräämästä jätteitä, koska sillä ei ole mitään paikkaa, mihin kipata jätteet. Kaatopaikat ovat täynnä eikä uusia ole rakenteilla - paikalliskuntien vastustuksen vuoksi. Myöskään välisijoituspaikkoja ei ole saanut rakentaa.

- Me tarvitsemme uusia kaatopaikkoja ja moderneja jätteenpolttouuneja. Tuotamme liikaa jätettä, jätteiden keräyksestä vastaavan napolilaisen jäteyhtiön johtaja Pasquale Losa totesi uutistoimisto APTN:lle.

Jätemäärää lisää käytännössä olematon jätteiden lajittelu ja kierrätys. Pelkästään napolilaiset tuottavat päivässä 1400 tonnia jätettä joka päivä ja arviolta vain 10 prosenttia siitä lajitellaan ja kierrätetään.

-Tämä on hätätila. Emme pysty edes kävelemään kadulla, koska jätteitä on niin paljon. Ja ne haisevat, kaupungissa asuva Mario Mosca sanoo.

Italiassa on jo täysi kesä eli lämpötila nousee tänäänkin ainakin 25 asteeseen.

Paikalliset ovatkin ryhtyneet polttamaan jätteitä - huolimatta siitä, mitä jätepusseissa on. Haitallista, ja myös myrkyllistä, savua leijuu jo Napolinlahden ylläkin. Palokunnat joutuivat viime yönäkin sammuttamaan useita paloja.

- Jokainen palolaitos saa 20-30 hälytystä vuorokaudessa. Olemme jo seonneet laskuissa, kuinka paljon roskispaloja onkaan, yhtä paloa sammuttanut palomies kertoi kesken työtään.

Roskaläjissä palavat kemikaalit ja muovit ovat entisestään lisänneet kaupungin yllä leijuvaa ällöttävää hajua.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.