Mainos

Napapiirin sankarit ja Pohjantähti ensi-iltaan Ylläksellä

Kino Ylläs houkuttelee tällä viikolla elokuvakansaa Lappiin kahdella näyttävällä ensi-illalla.

Viidettä kertaa järjestettävän elokuvatapahtuman aloittaa tänään Dome KarukoskenNapapiirin sankarit.

Pääosin Ylläksellä ja Kolarissa kuvattu filmi saa varsinaisen teatteriensi-iltansa 15. lokakuuta. Syyskuussa se nähdään vielä Toronton elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjassa Italiassa.

Kino Ylläksen päävieras on tänä vuonna Timo Koivusalo. Hän tuo Ylläkselle mukanaan Täällä pohjantähden alla -elokuvan kakkososan. Filmin varsinainen teatteriensi-ilta on 24. syyskuuta.

Pilkkihaalarissa elokuviin

Kino Ylläksen pääkatsomo on Ihmisen rinki -niminen 800 ihmisen ulkoilmateatteri.

Ylläksen matkailuyhdistyksen tapahtumatuottaja Pirkko Hietaniemi uskoo, että elokuvan katsominen pimeässä syysillassa on unohtumaton elämys.

Hän muistuttaa festivaaleille lähtijöitä kuitenkin lämpimästä pukeutumisesta.

– Ihmiset istuvat katsomossa yleensä lasketteluvaatteissa, kelkkahaalareissa ja jopa makuupusseissa. Usein heillä ovat mukanaan myös huopa, istuinalunen ja termospullollinen kaakaota. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan sadevaatteet.

Sodankyläksi Sodankylän paikalle?

Lapissa on alkamassa ruska-aika, ja myös Ylläksellä on jo ruskaturisteja. Hietaniemen mukaan yhä useampi turisti matkaa syyskuussa Ylläkselle elokuvan takia.

Kino Ylläs ei ole maineeltaan kuitenkaan vielä toisen pohjoisen filmitapahtuman veroinen.

– Tämä on vielä sen verran pieni ja pienellä markkinoinnilla tehty tapahtuma, että tämä ei ole vielä Sodankylän elokuvajuhlien veroinen tapahtuma – eikä tästä sellaista tulekaan. Mutta hieno tapahtuma tämä on silti.

Kino Ylläksen järjestää Ylläs soikoon ry yhteistyössä Ylläksen matkailuyhdistyksen kanssa. Ylläs soikoon ry järjestää myös Ylläs Jazz Blues -tapahtuman tammikuussa ja Ylläs soikoon -tapahtuman kesällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.