Mainos

Nänninimijälääkäri saattaa joutua korkeimpaan oikeuteen

Kihlakunnansyyttäjä Maarit Ketonen yrittää saada potilaan nänniä imeneen lääkärin tapauksen korkeimman oikeuden ratkaistavaksi. Ketonen laatii valituslupahakemuksen, mutta lopullisesti hakemisesta päättää valtakunnansyyttäjävirasto.

– Haluaisin korkeimman oikeuden arvioivan sitä, milloin seksuaalisen teon tunnusmerkit täyttyvät, Ketonen sanoo MTV3:lle.

Hänen mukaansa myös jutun asianomistaja haluaa yrittää saada asian korkeimman oikeuden käsiteltäväksi.

Keski-ikäinen miesradiologi oli tutkinut nuoren naisen rintaa tavoilla, jotka eivät useiden asiantuntijalääkärien mukaan olleet lääketieteellisesti perusteltuja. Kaiken huipuksi hän imi potilaan nänniä.

Lääkäri perusteli nännin imemistä sillä, että hän koetti selvittää, tuleeko rinnasta eritettä, joka voi viitata rintasyöpään. Asiantuntijoiden mukaan toimenpide ei ollut lääketieteellisesti perusteltu.

Sekä Raahen käräjäoikeus viime vuonna että Rovaniemen hovioikeus lokakuussa hylkäsivät lääkärin syytteet joko seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai kunnianloukkauksesta sekä lisäksi virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomioiden mukaan lääkärin tekojen taustalla ei ollut seksuaalinen motiivi.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on sen sijaan antanut lääkärille elokuussa huomautuksen. Hän saa nykyään tutkia naisten rintoja vain hoitajan länsä ollessa. Lääkäri työskentelee Raahen sairaalassa.

(16.10.)

(9.10.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.