Mainos

Namibian vaalit päättyivät

Ensimmäisiä alustavia vaalituloksia on luvassa jo huomenna. Lopulliset viralliset tulokset viipynevät kuitenkin huomattavasti pidempään.

Namibialaiset äänestivät tänään toista ja viimeistä päivää presidentin- ja parlamenttivaaleissa, joiden ei odotettu tuovan muutoksia maan hallintoon. Ennestäänkin altavastaajana oleva oppositio näytti hajaantuvan vaalien jälkeen yhä pahemmin.

Parlamenttivaalien voittajaksi on ennakoitu kansallisesta vapautusliikkeestä maan johtavaksi puolueeksi muuntautunutta Swapoa. Lisäksi puolueen presidenttiehdokas ja väistyvän presidentin Sam Nujoman tukema Hifikepunye Pohamba johtaa mielipidemittauksia.

Oppositiosta presidentinvirkaa tavoitteli peräti kuusi ehdokasta. Parlamenttipaikoista puolestaan kilpaili Swapon ohella kahdeksan muuta puoluetta.

Ensimmäisen äänestyspäivän jonoista huolimatta äänestysvilkkauden arveltiin jäävän alle viiden vuoden takaisen 61 prosentin. Viranomaisten mukaan äänestys sujui tänään paremmin kuin eilen, jolloin sadat äänestyspaikat kärsivät teknisistä ongelmista ja ihmiset joutuivat jonottamaan pitkään.

Ensimmäisiä alustavia vaalituloksia on luvassa huomenna, mutta lopulliset viralliset tulokset viipynevät huomattavasti pidempään. Pinta-alaltaan reilusti yli kaksi kertaa Suomea suuremmassa Namibiassa asuu vain noin 1,9 miljoonaa ihmistä. Heistä äänioikeutettuja on alle miljoona.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.