Mainos

Nämä tunnetut laulut kertovat tähtien kariutuneista ihmissuhteista

Laulajat ovat aina purkaneet tunteitaan kappaleisiinsa. Tiesitkö sinä, mistä nämä tunnetut kotimaiset ja ulkomaiset biisit ovat saaneet alkunsa?

Laulajatar Taylor Swift sai vuonna 2010 aikaan kohun albumillaan, joka oli täynnä lauluja muille julkkiksille. Back to December -kappaleen huhuttiin olevan anteeksipyyntö Swiftin ex-poikaystävälle, näyttelijä Taylor Lautnerille, kun taas Dear John -kappaleen suunnattu John Mayerille. Swift ei ole kuitenkaan ainoa, joka on tehnyt päättyneistä suhteistaan lauluja.

Myös tuore kotimaisten julkkisten, Jussi Lammen ja Jipun karikkoon päätynyt suhde ja siitä molemminpuolisesti kirjoitetut kappaleet todistavat, että Suomessakin osataan kappaleiden teko entisistä heiloista. Lammen ja Jipun kilvoittelu alkoi nuoren naisen uuden albumin kappaleesta Kuningas, joka oli suora herjaus Lammelle. Myöhemmin Lampi vastasi kappaleeseen omalla sanailullaan.

Kuulostaako tutulta? Myös seuraavat julkisuuden henkilöt purkaneet tunteitaan musiikkiin.

Edesmennyt Amy Winehouse ja Me and Mr Jones.Kyseinen kappale on lähteiden mukaan kirjoitettu räppäri Nasista. Laulussa Winehouse tilittää pitävänsä räppäristä, mutta tämän välttelevän Winehousea. Winehouse nimittää Nasia Mr. Destinyksi, joka on luultavasti viittaus Nasin Destiny-nimiseen tyttäreen. Laulussa mainitaan myös numerot 9 ja 14, jotka ovat osuvat sen takia, että molemmat starat ovat syntyneet 14. syyskuuta.

Myös Winehousen levyllä Back to Black oli monia viittauksia naisen rankkaan suhteeseen Blake Fielder-Civiliin.

Madonna ja Miles Away.Madonna paljasti Elle-lehdelle, että sai inspiraation kyseiseen lauluun ex-aviomiehestänsä Guy Ritchiestä.

Alanis Morissette ja You Oughta Know.Morissette on paljastanut, että hänen raivoikas You Oughta Know -laulu kertoo naisen suhteesta näyttelijä David Coulierin kanssa. Coulier puolestaan myöntää, että tajusi laulun myötä, kuinka paljon hän satutti Morissettea.

Eric Clapton ja Layla. Malli ja valokuvaaja Pattie Boyd oli naimisissa The Beatlesista tutun George Harrisonin kanssa, kun Eric Clapton rakastui häneen ja kirjoitti kyseisen laulun. Boyd ja Clapton avioituivat vuonna 1979, mutta erosivat kymmenen vuotta myöhemmin.

Carly Simon ja You're So Vain. Kun Simonin laulu julkaistiin, ihmiset halusivat tietää, mistä laulu oli lähtöisin. Huhujen mukaan se kertoi niin Mick Jaggerista, Warren Beattysta, James Taylorista kuin David Geffenistäkin. Beatty jopa kiitti Simonia laulusta. Simon itse totesi, että hän nauttii siitä, että kukaan ei tiedä, kenestä laulu kertoo, eikä aio ikinä paljastaa salaisuuttaan.

Justin Timberlake ja Cry Me a River. Timberlake on kommentoinut, että laulu ei kerro hänen suhteesta Britney Spearsiin. Spearsin väitetään pettäneen Timberlakea korografi Wade Robsonin kanssa. Huhujen mukaan musiikkivideon viittaukset ovat ohjaaja Francis Lawrencen keksimiä.

– Timberlake sanoi, että kyseessä on jäähyväislaulu, joten keksin tämän idean. Totta kai ujutin mukaan myös yksityiskohtia, joista myös Timberlake nautti, Lawrence paljasti.

Myös Timberlaken What Goes Around…/…Comes Around -kappaleen vuodelta 2006 on huhuttu olevan katkeroituneen jätetyn miehen balladin kaikille entisille heiloilleen.


Myös entinen The Beatles -keulakuva, John Lennonin ohella, Paul McCartney kirjoitti muutaman vuoden takaisen My Soul -kappaleen entiselle vaimolleen Heather Millsille. Erosta huolimatta kappale on tunteikas, voimakas ja kaunis.

Onnen löytäneen Jennifer Anistonin entinen heila John Mayer kirjoitti naisesta kappaleen Shadow Days. Lähipiiristä huhuttiin kappaleen ilmestymisen aikoihin erosta toipumisen ottaneen miehellä koville ja laulun toimineen jonkinlaisena jäähyväiskirjeenä naiselle.

Kotimaisen raskaamman rokin muusikon Herra Ylpön tiedetään myös vuodattavan ajatuksiaan ja tunteitaan kappaleihiinsa. Koko Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen uusin levy Mies ja nainen kertoo miehen omasta elämästä, entisistä suhteista ja katkerista kohtaloista.

Lue tuoreiden erolaulujen kiistattomasta kuningattaresta, Adelesta:


MTV3/Helmi

Lähteet: TheFrisky.com, MadeMan.com, NYDailyNews.com, CelebrityPop.com

Kuvat: Getty Images, Splash News

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.