Nämä ruoat voivat pilata seksielämäsi

Pekoni uhkaa paitsi terveyttäsi, myös seksielämääsi. Mutta miksi miehen pitäisi välttää soijaa?

Tohtorit Brian ja Anna MariaClement kirjoittivat ruoan ja seksielämän yhteydestä 7 Keys to Lifelong Sexual Vitality -kirjan. Miten ruoat vaikuttavat makuuhuone-elämäämme? Lue terveysvaikutuksista alla!

Soijalatte

Soijatuotteissa on paljon estrogeeniä, ja soijan nauttimisella on havaittu olevan paljon terveyshyötyjä. Clementien mukaan liiallinen soijatuotteiden syöminen voi kuitenkin vähentää miehen seksihaluja, ja vuonna 2008 Human Reproduction -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että soija voi jopa vähentää siittiöiden määrää.

Soijasta voi olla naisille yllättävää hyötyä: Journal of Clinical Oncology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan soijan syöminen voi auttaa selviytymään keuhkosyövästä! Selvityksessä seuratuista naisista vähiten soijatuotteita syövät menehtyivät 1,8 kertaa todennäköisemmin kuin muut.

Pekonipurilainen

Clementien teos muistuttaa, että purilaisesta tihkuva rasva tukkii verisuonet. Teoksen mukaan potenssi kärsii, koska intiimialueiden hennot verisuonet keräävät valtimonrasvoittumia nopeasti.

Eikä tässä kaikki: BMC Medicinessä julkaistun selvityksen mukaan pekonintäyteinen aamupala on yhteydessä ennenaikaiseen kuolemaan. Saman terveysuhan aiheuttivat myös muut prosessoidut lihatuotteet, kuten nakit.

Selvityksessä havaittiin, että kolme prosenttia ennenaikaisista kuolemantapauksista voitaisiin estää vuosittain, jos ihmiset söisivät 20 grammaa vähemmän prosessoituja lihatuotteita päivässä.

Laatikollinen valmisleivonnaisia

Transrasvoista varoitellaan jatkuvasti, ja pitkälle prosessoidut leivonnaistuotteet ovat täynnä niitä. Miehille tiedoksi, että transrasvoilla on havaittu olevan yhteyttä myös testosteronitasoihin. Muffinsilootan sisällön ahmaiseminen voi siis vähentää seksihalukkuutta.

Transrasvat eivät uhkaa vain seksielämää. Sydneyn yliopiston selvityksen mukaan transrasvojen käytön kieltäminen ravintoiloissa auttaa estämään terveyshaittoja, kuten sydänsairauksia ja diabetesta.

Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja