Nämä ruoat ovat loistavia rasvanpolttajia – syö aamupalaksi!

Rasva ei ole kokonaisvaltaisesti huono asia, sillä se pitää meidät lämpimänä, suojaa kehoamme ja käytännössä katsoen pitää meidät hengissä. Liika on kuitenkin liikaa, joten katso, mitä syömällä pääset eroon ylimääräisestä rasvasta.

Aamupala on päivän tärkein ateria. Tee siitä vieläkin tärkeämpi, ja anna lähtölaukaus rasvanpoltolle jo aamulla. Kaiken lisäksi nämä ruoat pitävät vatsasi kylläisenä todennäköisesti munia ja pekonia pidempään.

Kalkkuna

Kalkkunan liha sisältää vähemmän rasvaa kuin mikään muu eläinperäinen proteiininlähde. Kalkkuna sisältää myös samoja, lihaksia painonpudotuksen aikana säilyttäviä aineita kuin maito, joten se on todellinen laihduttajan unelmaliha. Terveellisen kalkkunan syöminen pitää myös aineenvaihduntasi vauhdissa.

Maapähkinät

Nämä norsujen suosikkiherkut auttavat taistelussa painonnousua vastaan. Maapähkinöiden syömistä tukee myös tutkimus, jonka osallistujat lisäsivät 500 kalorin verran maapähkinöitä ruokavalioonsa kolmen viikon ajaksi. Lähes kukaan tutkimuksen osallistujista ei lihonut mittavasta kalorien lisäyksestä huolimatta juuri lainkaan!

Vähärasvainen jogurtti

Maustamaton rasvaton tai vähärasvainen jogurtti on yksi parhaista rasvaa polttavan kalsium-mineraalin lähteistä. Tennesseen yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että elimistössä oleva kalsiumin puutos saa kehon vapauttamaan hormonia, joka kiihdyttää rasvan varastoitumista.

Täysjyvävilja

Terveellinen täysjyvä täyttää vatsan kuiduilla ja pitää näin ollen nälän loitolla kauemmin. Amerikkalaistutkimuksessa on pystytty osoittamaan, että täysjyväviljatuotteita aamuisin nauttivilla ylipainon riski oli 30 prosenttia pienempi kuin muita aamiaisruokia nauttivilla. Tarkasta kuitenkin tuotteen sisältämä rasvan ja sokerin määrä, ja yritä valita mahdollisimman kuitupitoinen vaihtoehto.

Marjat

Tiesitkö, että kuitu on todellinen laihdutuksen ihmelääke? Jos vatsasi on täynnä kuitua, olet kylläinen huomattavasti pidempään ja näin ollen pysyt poissa jääkaapilta. Myös marjat sisältävät kuitua, ja kaikista kuitupitoisin marja on maukas vadelma. Muita kuitupitoisimpia marjoja ovat karhunvatukat sekä mustikat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja