Mainos

Nämä ovat lahjoja suoraan sydämestä: Suomalaislapset lähettävät lelujaan Syyrian orvoille

0:56

Kymmeniä kiloja leluja on lähdössä tämän kuun lopussa Helsingistä kohti Syyriaa tuomaan iloa sodassa orvoiksi jääneille lapsille. Käytettyjä leluja kerättiin ystävänpäivätapahtumassa Helsingissä tänään.

Räntäsateisella Teurastamon tapahtumakentällä Helsingissä on ollut tänään liikkeellä poikkeuksellisen monta kirahvia, kania ja nallea. Niitä ovat kiikuttaneet paikalle repuissaan, kasseissaan ja kainaloissaan helsinkiläislapset vanhempineen.

Teurastamolta lelut vie Syyriaan Suomi-Syyria Yhteisö ry. Syyriassa niitä odottaa joukko orpolapsia.

2:03

Suomensyyrialainen toimittaa lelut Syyriaan

Yksi hyväntekeväisyystapahtuman järjestäjistä, syyriansuomalainen Rami Adham, on vienyt apua entiselle kotiseudulleen vajaan neljän viime vuoden aikana yli 20 kertaa.

Adhamin järjestön toimintaperiaate on se, että apu viedään aina perille asti itse. Mukana ei ole siis kolmansia osapuolia, jotka nostaisivat avustustyön kustannuksia tai vetäisivät välistä.

Adham iloitsee siitä, miten innokkaasti kaupunkilaiset ovat tänään kurjasta kelistä huolimatta tuoneet leluja Syyriaan vietäväksi. Antimet lähtevät Syyriaan parin viikon päästä.

– Saan viedyksi kerralla noin 70 kiloa leluja. Isoimmat ja hankalasti pakattavat lelut viemme vastaanottokeskuksiin Suomessa, Adham selvittää.

Elinan vauvan purulelu lähtee tärkeälle matkalle

Yksi Syyria-tapahtuman lelukeräykseen lähteneistä äideistä on helsinkiläinen Elina, joka tuo keräykseen oman Urho-vauvansa vanhan helistiminen.

– Urho on saanut lelun mummultaan, mutta koska Urho on jo kohta yksivuotias eikä tarvitse sitä enää, ajattelimme että lelu voi olla vielä jollekulle toiselle lapselle käyttökelpoinen.

Elina toivoo, että lelu vie mukanaan iloa ja valoa syyrialaislapsille.

– Haluan lähettää lelun matkassa voimia ja lämpöä siihen rankkaan tilanteeseen, jossa he joutuvat elämään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.