Mainos

Nämä naiset päättävät aikanaan Berlusconin kohtalon

Italian pääministeri Silvio Berlusconin tänä aamuna alkaneen seksioikeudenkäynnin lykkääntyminen saman tien ei tullut yllätyksenä.

Berlusconi oli jo ennalta ilmoittanut, että ei ehdi istuntoon pääministerivelvoitteidensa vuoksi. Myöskään toinen oikeudenkäynnin keskiössä oleva, Ruby Rubacuorina tunnettu tanssijatar Karima El Mahroug, ei saapunut paikalle.

Milanolaisen tuomioistuimen kolmella naistuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin lykätä jutun käsittelyä. Seuraava päivämäärä on kesän kynnyksellä, toukokuun 31.

Kun oikeudenkäynti pääsee alkuun, sen uskotaan kestävän vähintääkin useita kuukausia, vaikka uusia lykkäyksiä ei tulisikaan. Pelkästään todistajien kuuleminen kestää - yksistään vastaajan, eli pääministeri Berlusconin todistajia on nimetty yli 70.

Oman lisänsä oikeudenkäyntikuvioon tuo Italian parlamentin eilinen päätös, joka kyseenalaistaa Milanon tuomioistuimen kelpoisuuden käsitellä parlamentin jäsenen juttua. Lopullisen sanan tästä asiasta antaa Italian perustuslakituomioistuin, mutta siihen voi mennä kuukausia.

Seksioikeudenkäynnin tuomarit - Giulia Turri, Carmen D'Elia ja Orsolina De Cristofaro - ovat kokeneita lainoppineita, joiden tehtävänä on käydä oikeutta Italian lähihistorian sensaatiomaisimmassa jutussa.

Brittiläinen verkkolehti First Post kuvailee heitä sisukkaiksi ja rohkeiksi naisiksi.

Turri on viimeksi ollut otsikoissa ollessaan tutkintatuomarina oikeudenkäynnissä, jossa paparazzikuningas Fabrizio Corona tuomittiin julkkisten ja poliitikkojen kiristyksestä ja uhkailusta.

D'Elia kuului tuomariryhmään, joka luki taannoin luki tuomion Berlusconin liikekumppanille, asianajaja Cesare Previtille.

D'Elian rinnalla kuuluisuutta on saanut kolmas tuomari De Cristofaro, kun he istuivat oikeutta kirurgi Pier Paolo Brega Massonen tapauksessa. Kirurgin johtamalla "kauhujen klinikalla" suoritettiin turhia leikkauksia liikevaihdon lisäämiseksi.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.