Nämä meikkimokat saavat ihon näyttämään vanhemmalta

Arkisessa ihonhoidossa ja meikkaamisessa sortuu helposti mokiin, jotka saavat ihon näyttämään jopa vuosia vanhemmalta.

Meikkiä tulee usein lisäiltyä päivän mittaan. Lopputulos ei kuitenkaan luo välttämättä toivottua, raikkaampaa kuvaa, vaan saa ihon näyttämään jopa vanhemmalta.

Useat sortuvat ajattelemattaan meikkimokiin, jotka on kuitenkin helppo välttää. Nyrkkisääntönä meikkaamisessa on hyvä muistaa, että liika on aina liikaa.

Liikaa meikkivoidetta

Meikkivoidetta tulee usein lisäiltyä varsinkin pitkän päivän mittaan iholle, kun meikki alkaa kaivata parantelemista. Useat meikkivoidekerrokset saavat ihon näyttämään helposti vanhemmalta.

Kun meikkivoidetta levittää monta kerrosta, voidetta jää helposti ihon uurteisiin. Sen sijaan että meikkivoide peittäisi ihon epäkohtia, ihon uurteisiin jäänyt meikkivoide saa juovat näyttämään entistä leveämmiltä – ja ihon entistä vanhemmalta.

Peitepuikon ahkera käyttö

Peitepuikko on hyvä hätävara, mutta sen käytön kanssa on syytä olla tarkkana. Peitepuikko on helposti hieman liian tumma ja siitä jäävät laikut antavat ihostakin epätasaisen kuvan. Etenkin hämärässä peitepuikolla korjailtu meikki epäonnistuu helposti.

Huono ripsiväri

Poskille rapiseva ripsiväri saa ripset helposti näyttämään kuivilta ja harvoilta. Varisseesta ripsiväristä jäävät tahrat tekevät meikistä ja ihosta myös suttuisen näköisen.

Ripsiväriin on syytä panostaa. Väri on kiinni herkässä silmässä ja ei tee pidemmän päälle hyvää, että ripsiväriä karisee päivän mittaan silmiin.

Metallinsävyiset luomivärit

Paksut ja etenkin metallinsävyiset luomivärit liikkuvat helposti päivän mittaan silmäluomen uurteisiin. Uurteisiin siirtyneet luomivärit näyttävät hyvin raskailta.

Mikäli on mieltynyt juuri tummiin väreihin tai metallinsävyyn luomiväripaletissaan, on hyvä olla tarkkana siinä, että pohjustaa luomet huolellisesti ja seuraa, ettei väri paakkuunnu.

Väärä poskipunasävy

Poskipunan valinnan kanssa ollaan usein turhankin varovaisia. Vaikka ikääkin jo olisi, kirkkaampi sävy voi tuoda kasvoille kaivattua raikkautta sen sijaan, että se näyttäisi epäonnistuneelta yritykseltä luoda itsestään nuorekkaampi kuva. Turhan ruskea poskipuna sitä vastoin näyttää epäonnistuneelta keinorusketukselta.

Liikaa puuteria

Vaikka ihon kiilto koetaan usein häiritsevänä, ei tee hyvää lisätä puuteria jatkuvasti päivän mittaan. Päivän päätteeksi iho näyttää helposti hyvin kuivalta – ja vuosia vanhemmalta.

MTV3/Helmi

Lähde: Prevention

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja