Mainos

Nämä kuvat järkyttävät

Ylen A-studion eilen näyttämä Oikeutta Eläimille -järjestön kuvaamaa videomateriaali on herättänyt jälleen keskustelua turhistarhauksen oikeutuksesta Suomessa.

Muun muassa vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki sekä vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki vaativat turkistarhauksen lopettamista Suomessa. Myös eläinsuojelujärjestö Animalia vaati tänään poliittista suunnitelmaa turkistarhauksen lopettamiseksi.

Arhinmäki järjestää huomenna keskustelutilaisuuden turkistarhauksen tulevaisuudesta kello 11-13 eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfossa.

Järjestön kuvaamassa materiaalissa turkiseläimillä näkyi muun muassa pahoja avohaavoja, kasvuhäiriöitä sekä häiriökäyttäytymistä.

Korkeasaaren eläinlääkäri Eeva Rudbäck kertoi ohjelmassa, että suurin osa kuvissa näkyvistä ketuista olisi pitänyt lopettaa.

Kettu sertifioidussa tarhassa Toholammilla syyskuussa 2009. Oikeutta Eläimille ry kertoo, että tarhaajien ei kannata lopettaa edes selvästi kärsiviä eläimiä ennen loppusyksyä, sillä niiden turkki ei ole vielä "valmis".

Kruunupyyn tarhan kettuja elokuussa 2009. Järjestön mukaan silmätulehdukset ovat yleisiä turkistarhoilla.

Tämä kuva on otettu Toholammella sijaitsevalla sertifioidulla tarhalla syyskuussa 2009. Oikeutta Eläimille ry:n mukaan ientulehdukset ja ikenien liikakasvu ovat ketuilla yleisiä ja tällä tarhalla niitä oli erittäin paljon.

Kettu turkistarhassa Kaustisilla.

Närpiö, Frönäs heinäkuussa 2009. Kuollut kettu häkissä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.