Mainos

Nämä julkkikset pyrkivät Arkadianmäelle – katso lista

MTV3 Uutiset keräsi listan huhtivaalien julkkisehdokkaista. Mukana on niin taide- kuin urheiluelämänkin tuttuja nimiä.

Urheilijat

Aktiiviuransa päättäneet urheilusankarit ovat perinteisesti olleet suosittuja ehdokkaita eri puolueille. Kokoomus asettaa näissä vaaleissa ehdokkaiksi entisen jääkiekkoilijan Sinuhe Wallinheimon Keski-Suomesta ja entisen kestävyysjuoksijan Wilson Kirwan Hämeestä.

SDP:n listoilla puolestaan on entinen raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Jukka "Pyöveli" Järvinen Helsingistä. Vihreiden Hämeen vaalipiirin ehdokkaana on jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen, joka on tehnyt politiikkaa aiemmin SDP:ssä.

Perussuomalaisten listoilla on myös pari urheilijaa: entinen kestävyysjuoksija Juha Väätäinen Helsingistä ja entinen kehonrakentaja Kike Elomaa Varsinais-Suomesta.

Taiteilijat

Muusikoita puolueiden ehdokaslistoilla on vain muutama. Eduskunnan ulkopuolelta edustajaksi yrittävät Kristian "Kisu" Järnström (kok.) Uudeltamaalta ja Kari Peitsamo (SKP) Helsingistä.

Näyttelijäehdokkaita ovat Sara Paavolainen, joka pyrkii eduskuntaan Helsingistä SDP:n listoilta ja Anneli Sauli, joka pyrkii samaten Helsingistä SKP:n listoilta.

Myös tanssija, muusikko ja juontaja Tino Singh yrittää eduskuntaan. Puolue on RKP ja vaalipiiri Helsinki. RKP:n listoilla on myös kulttuurivaikuttaja, SDP:ssäkin politiikkaa tehnyt Jörn Donner.

Vapauspuolueen Varsinais-Suomen listoilta eduskuntaan yrittää laulaja Janne Hurme.

Median ammattilaiset

Vihreiden helsinkiläisehdokas Jani Toivola on ollut viime aikoina eniten esillä media-alan julkkisehdokkaista. Hänen lisäkseen on kuitenkin muitakin yrittäjiä.

Perussuomalaisten Uudenmaan ehdokkaana on MTV3:n entinen uutisankkuri Seppo Huhta ja RKP:n Helsingin listoilta ponnistaa toimittaja, Nelosen entinen uutisankkuri Päivi Storgård. SDP:n Helsingin vaalipiirin ehdokas Jesca Muyingo lopetti työnsä Nelosen uutisankkurina vasta hiljattain.

Lisäksi juontaja Jaana Pelkonen yrittää jälleen eduskuntaan kokoomuksen listoilta Helsingistä. Kokoomuksen ehdokkaana on myös musiikki- ja media-alalta tuttu Lasse Norres Uudeltamaalta.

Vasemmistoliiton Helsingin vaalipiirin ehdokas Silvia Modig on tehnyt uraa muun muassa radio- ja tv-toimittajana.

TV:stä tutut

Näissä vaaleissa selkeitä pintajulkkiksia ei näy menneiden vaalien tapaan. Tosi-tv:stä on ponnistanut vain pari ehdokasta, SDP:n Lapin listan Tero "BB-Tero" Savikuja ja SKP:n Helsingin listan Iira Maria "Ibi Love" Lukander. Lisäksi Muutos2011-puolueesta Helsingistä eduskuntaan yrittää Kirsikka "Geronima" Kelloniemi, joka on tunnettu työstään aikuisviihdealalla.

Kauneuskilpailuista tuttuja ovat kokoomuksen ehdokkaat Jasmin Mäntylä ja Essi Pöysti. Keski-Suomesta ehdolle asettunut Pöysti kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2009 ja Oulussa ehdokkaana oleva Mäntylä osallistui takavuosina useisiin kauneusmittelöihin.

Vuoden pakolaisnaiset 2009 ja 2010 Fatbardhe Hetemaj (kok.) ja Nasima Razmyar (sd.) pyrkivät eduskuntaan Helsingistä. Paljon julkisuudessa olleet Hetemaj ja Razmyar ovat osallistuneet laajasti yhteiskunnalliseen keskusteluun jo ennen ehdolle asettumistaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.