Mainos

Nämä henkilöt ovat vastanneet Facebookin menestyksestä

Yhteisöpalvelu Facebookin menestyksen eteen on tehty rutkasti töitä. Menestyksen takana ovatkin olleet alansa todelliset osaajat.

Facebookin perusti sen nykyinen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg Harvardin yliopiston kampuksella vuonna 2004 yhdessä opiskelijakavereidensa Chris Hughesin, Dustin Moskovitzin ja Eduardo Saverinin kanssa. 27-vuotias Zuckerberg vastaa yhtiön suunnasta ja tuotteiden strategiasta.

Amerikkalainen talouslehti Forbes arvioi Zuckerbergin nettovarallisuudeksi 17,5 miljardia dollaria, jolla hän 14. rikkain mies Yhdysvalloissa.

Facebookin ensimmäinen ulkopuolinen sijoittaja oli Peter Thiel, joka oli muun muassa entinen treidaaja Yhdysvaltain Wall Streetilla. Thiel on myös maksunvälitysjärjestelmä PayPalin perustaja. Hän myi sen kuitenkin verkkokauppa eBaylle vuonna 2002 1,5 miljardilla dollarilla.

Facebookin tuotekehittelystä vastaa puolestaan Christopher Cox, joka liittyi Facebookin palvelukseen vuonna 2005. Hän suunnitteli muun muassa yhteisöpalvelun ensimmäiset versiot "viestilaatikosta" (inbox) ja "uutisvirrasta" (news feed).

Facebookin kumppanuussuhteista vastaavana johtajana toimii Dan Rose, joka pitää yhteyttä muun muassa pelitekijöihin, matkapuhelinyhtiöihin, Hollywoodin elokuvastudioihin ja jopa autovalmistajiin. Rose vastaa myös mahdollisista fuusioista ja yritysostoista.

Mainonnasta ja globaalista toiminnasta vastaa David Fischer, joka on suuressa vastuussa tuottoisasta mainonnasta verkossa. Fischer auttoi myös ennen Facebookia hakukonejättiä Googlea markkinajohtajaksi.

Sheryl Sandberg on puolestaan yksi vaikutusvaltaisimmista naisista Yhdysvaltain Piilaaksossa. Hän vastaa liiketoiminnoista, kuten myynnistä, henkilöstöhallinnosta ja liiketoimintojen kehityksestä.

Facebook kertoi viime yönä Suomen aikaan, että yhtiö aikoo listautua pörssiin. Facebook teki viime vuonna voittoa peräti 688 miljoonaa dollaria eli yli 500 miljoonaa euroa.

Lähde: Reuters

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.