Mainos

Nämä asiat repivät naapurin pinnaa

Elämä naapureiden kanssa ei ole aina helppoa. Erilaisten elämänrytmien ja tapojen yhteensovittaminen voi kiristää pinnaa, mikä näkyy selkeimmillään naapurista jätettyinä valituksina.

Isännöitsijöiden mukaan selkeästi eniten naapurissa ärsyttää meteli.

–Määrällisesti eniten valitetaan yöaikaan sattuvista järjestyshäiriöistä, erityisesti juhlimisesta, kertoo Hannu Sutinen Pohjois-Karjalan isännöitsijät ry:stä.

Vantaan isännöintiyhdistyksen puheenjohtajan Kaija Niemen mukaan myös alkoholin- ja huumeidenkäytöstä aiheutuvista häiriöistä valitetaan hanakasti. Lisäksi naapurien pinnat saavat kireälle esimerkiksi hajuhaitat, kuten tupakointi huoneistossa.

– Mutta kun elämänkirjo on sitä mitä se on, niin kaikenlaisia valituksia on parinkymmenen vuoden aikana tullut vastaan. Se vähän riippuu siitä henkilöstäkin, joka valittaa, että kuinka herkkä tämä on häiriöille, Niemi toteaa.

Valituksen aiheeksi saattavat päätyä myös lemmikkien leikit - tai sitten lemmenleikit.

– Kyllä seksiin liittyvä ääntely on ollut erikoisimpia asioita, joista minulle on valitettu, Niemi naurahtaa.

– Ja myös sellainen tapaus tulee mieleen, jossa alakerran asukas valitti siitä, kun yläkerran asukkaan lemmikkikissat leikkivät öisin.

Valitukset johtavat harvoin häätöön

Se, kuinka herkästi valituksiin reagoidaan, riippuu taloyhtiöstä. Myös häiriön laadulla on merkitystä. Virallisen varoituksen saamisen asukkaasta täytyy yleensä tulla useampi valitus, ja monesti vielä useammalta kuin yhdeltä henkilöltä. Epävirallisen varoituksen voi kuitenkin saada hieman herkemmin.

– Tällöin lähetetään kirje, jos kyseinen henkilö esimerkiksi ei ole huomioinut, että hänen toiminnastaan aiheutuu häiriötä.

Isännöitsijöiden mukaan valitukset johtavat erittäin harvoin häätöön asti.

– Esimerkiksi täällä meidän kohteissa siitä on noin kymmenen vuotta, kun on viimeksi jouduttu niin pitkälle menemään, Sutinen kertoo.

Myös Vantaan isännöintiyhdistyksen puheenjohtajan Kaija Niemen mukaan häätöön turvaudutaan vasta viimeisenä keinona.

– Tietysti, jos kyseinen henkilö ei ota ensimmäisestä varoituksesta opikseen, ja joudutaan antamaan toinen varoitus, niin silloin voi olla lähellä, että lähdetään hakemaan häätöä. Mutta aika harvinaista se on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.