Mainos

Nämä äidit eivät poistu kotoa kuukauteen synnytyksen jälkeen – eivät myöskään käy suihkussa tai ota vastaan vieraita

Kiinalaisperinteen mukaan tuore äiti ei poistu kotoa synnytyksen jälkeen, eikä hän ota vastaan vieraita.

Ching sai lapsen noin kuukausi sitten. Hän ei ole sen jälkeen poistunut kotoa.

Ching kertoi BBC-kanavan Victoria Derbyshire -ohjelmassa erikoisesta kiinalaisäitien perinteestä, jossa tuore äiti ei poistu synnytyksen jälkeen kotoa eikä ota vastaan vieraita.

Chingin mukaan vastasyntyneen vastustuskyky on heikko, ja siksi tämän on tärkeää "tottua vanhempiensa bakteereihin". Naisen mukaan tapa on yleinen Aasiassa, ja sairaalassa äidit voivat viettää kuukaudenkin eristyksissä. Chingin englantilainen aviomies kuitenkin yllättyi tavasta.

– En usko, että hän tajusi, että äitiyden mukana tuli kokonainen uusi setti sääntöjä. Se oli vähän vaikeaa hänelle, koska hän halusi esitellä vauvaansa, Ching sanoo.

BBC:n haastatteleman neurologi Kit Wun mukaan synnytyksenjälkeinen eristys on niin syvälle juurtunut tapa, että Wu itsekin toimi sen mukaan saatuaan lapsen.

– Osa tiukoista säännöistä on, ettei naisen pitäisi juoda kuukauden aikana kylmiä juomia, ei oikeastaan käydä suihkussa, hiusten peseminen tai ilmiselvästi asunnon rajojen ulkopuolelle meneminen ei ole sallittua, Wu sanoo.

– Todella tinkimättömät naiset eivät oikeasti nouse sängystä ensimmäiseen kahteen viikkoon, ja he liikkuvat minimimäärän sen jälkeen.

Myös Iso-Britanniassa jotkut kiinalaisäidit jäävät eristykseen synnytettyään. Wuta huolestuttavat eristykseen jäävät äidit, joilla on raskaudenjälkeinen masennus. Yhteisö saattaa painostaa tuoretta äitiä nauttimaan ”onnen ajasta”. Myös mahdollisten terveysongelmien ilmetessä lääkärissä käyminen olisi tärkeää.

Onko sinun päätöksiäsi vanhempana kyseenalaistettu? Kerro meille siitä:


Lähde: Bbc.com

***

0:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.