Mainos

Nälkäpäivän ruisleivällä varoja katastrofirahastoon

Nälkäpäivän ruisleivän myynnillä pyritään saamaan vähintään 200 000 markkaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. SPR, Fazer Leipomot Oy ja Kesko Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan jokaisesta myydystä Nälkäpäivän ruisleivästä tilitetään katastrofirahastoon kaksi markkaa.

Nimenomaan Nälkäpäivää varten kotimaisesta rukiista valmistettava leipä on 15.-27. syyskuuta nyt ensimmäistä kertaa myynnissä koko maassa K-kaupoissa. SPR:n paikallisosastot ovat useina vuosina muun keräyksen ohessa myyneet joko Nälkäpäivän leipää tai keittoa paikallisesti.

Suomen Punaisen Ristin vuosittainen Nälkäpäiväkeräys järjestetään tänä vuonna 25.-27. syyskuuta. Viime vuonna suomalaiset lahjoittivat Nälkäpäivänä katastrofirahastoon 12,9 miljoonaa markkaa. Kaikkiaan kertyi rahastoon 1996 runsaat 25 miljoonaa markkaa.

Nälkäpäiväkeräystä on tänä vuonna tekemässä 15 000 vapaaehtoista lippaineen. Keräys järjestetään nyt 17. kerran.

Menneinä vuosina lukemattomat kansalaiset osallistuivat keräykseen pankkien kautta. Pankkien konttorit ovat vähentyneet kaiken aikaa, ja useat asioivat vain automaateissa. Tämän vuoksi etsitään jatkuvasti uusia keinoja, jotta auttaminen tehtäisiin helpoksi. Yksi näistä on Nälkäpäivän leipä. Siitä kertyvät markat maksavat leipomo ja kaupat puoliksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.